SANT FELIU, 7 NOTÍCIES, 7 IMATGES

SANT FELIU, 7 NOTÍCIES, 7 IMATGES

Segons Informa Radio Sant Feliu El regidor de Cultura, Pere Albó, ha presentat aquest dilluns 7 d’abril el certamen Guíxols Escena, una iniciativa ambiciosa que Sant Feliu de Guíxols realitza amb programació de teatre i música professional que ja varem avançar fa uns dies.
“L’Ajuntament té l’objectiu de situar la cultura com a fonament de promoció, portar grans noms de l’escena teatral i musical ajuda a fer que Sant Feliu de Guíxols es posicioni en aquest àmbit. La responsable de Cultura de l’Ajuntament, Montse Barniol, va destacar la diversitat d’aquesta edició de “Guíxols Escena”.


XERRADA GEN-ÈTICA I SOCIETAT

metge

Aquest divendres, 11 d’abril a les 19:30h a la Sala d’Actes del Monestir, tindrà lloc una nova xerrada del cicle Salut i Societat. Amb el títol “Gen-ètica i societat”, anirà a càrrec del  Dr. Joan Brunet Vidal (Cap de Servei d’Oncologia Mèdica i Consell Genètic de l’ICO Girona; professor de Bioètica de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona).
L’avenç de la tecnologia aplicada a les ciències de la vida i a la medicina és constant. Les possibilitats que tenim des de la genètica per a conèixer i prevenir malalties són cada cop més grans. L’ésser humà té una capacitat de transformar el seu entorn i de generar coneixement en tot allò que pot portar una millora de la qualitat i quantitat de vida que no té aturador. La rapidesa en que s’està produint aquest avenç ens porta a reflexionar sobre on posem els límits- i si ens calen-, i quins són els valors ètics que com a societat hem de prioritzar.
La presentació anirà a càrrec de Laura Pardo (Oncolliga Guíxols). L’entrada és lliure i gratuïta


XERRADA I CONCERT A LA CASA IRLA

POBLET
La Casa Irla oferirà dues activitats el proper cap de setmana. El divendres 11 d’abril a les 19 h, se celebrarà una taula rodona amb jugadors que han format part de les plantilles de l’A.D.Guíxols, acte que s’emmarca dins de la celebració del Centenari del club.
I dissabte, 12 d’abril,  concert amb Pep Poblet i Nitu Figueras que presenten “V.O. Versió Ortginal.
Després de tres anys de passejar el reconegut Di-versions Sonores», arriba l’hora de presentar el segon projecte conjunt, «V.O. Versió Original», Pep Poblet i Nito Figueras ens ofereixen un concert ple de sensibilitat i joc musical entre els dos artistes i els temes escollits, oberts a l’exploració i a la improvisació davant el públic.
El 5 d’abril de 2013 es va fer l’estrena del concert amb l’enregistrament en directe del CD i del DVD al Teatre L’Atlàntida de Vic, ple de gom a gom. Una ocasió única i irrepetible de viure de primera mà la complicitat a l’hora de treballar els arranjaments i la interpretació d’un repertori molt eclèctic —d’artistes com Adele, Ja t’ho diré, Michael Jackson, Joan Manuel Serrat, etc.
Les entrades es vendran a la taquilla.

PRESÈNCIA DE GxI A L’ASSEMBLEA DE L’ANC

guixols ago tarraco2

El passat dissabte, 5 d’abril, una trentena de membres de Guíxols per la Independència i independentistes ganxons, es van desplaçar fins el Tarraco Arena de Tarragona per tal de participar a la segona Assemblea General de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que va congregar prop de 7.000 persones.
Des de Guíxols per la Independència, entre altres fets que han estat d’actualitat aquests dies en tots els mitjans, recorden que apunta a la nota que en aquests també recorden en la seva nota recorden que es pot contactar amb ells a través del correu guixols@assemblea.cat o anant al seu local de les Galeries Sant Joan,  que està obert tots els dimarts, de 10:30h a 12h, i els dimecres i divendres, de 18h a 20:30h.


ACTE D’ESQUERRA-GUÍXOLS (ERC)

cartell mut A3.indd

Aquest diumenge, 13, a les 12:00 h del migdia, a la plaça Miquel Murlà, es farà un acte d’homenatge a la República i un homenatge a les víctimes del franquisme. Parlaran, en Manel Mayor, president d’ERC Guíxols i en Pere Bosch, historiador i Diputat al Parlament de Catalunya.

DE LES IGUALES A LA CARTILLA A BCN I GIRONA

MUSEU FACE

Sota el títol “De les iguales a la cartilla” i editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s’ha presentat a Barcelona i a Girona aquest llibre que recull i analitza una recerca coordinada des del Museu d’Història entre 2007 i 2009. Un treball que ha permès recollir la memòria oral de gent de la Vall d’Aro i comarques de Girona, així com el record d’alguns professionals de la salut com metges, farmacèutics, remeieres, llevadores, que van treballar als municipis de la Vall en una època i amb unes condicions que no eren ni molt menys les que tenim avui dia.
El dimarts 1 d’abril de 2014, al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona es va celebrar una taula rodona moderada per Sílvia Alemany (directora del Museu d’Història – Espai del Metge i de la Salut Rural, de SFG), i participada per Rafel Folch (antropòleg), Laura Francès (tècnica de l’Espai del Metge), i Emili Bernades (metge de família de Manresa). L’acte fou presentat pel Dr. Manel Sans, que felicità Sant Feliu i la Vall d’Aro pels projectes relacionats amb la figura del metge rural.
Al cap de pocs dies, el dijous 3 d’abril de 2014, en un acte semblant i a la Casa de Cultura de Girona tenia lloc un col·loqui moderat per Joaquim M. Puigvert (Director de la Càtedra Martí Casals de la Universitat de Girona), amb la participació de Benjamí Pallarès (president del Col·legi Oficial de Metges de Girona), Daniel Palomeras (metge i escriptor), Sílvia Alemany (directora del Museu d’Història – Espai del Metge i de la Salut Rural, de Sant Feliu de Guíxols) i Josep Bages Civill (metge jubilat de Palafrugell).
Els dos col.legis professionals de metges estan treballant des de fa temps molt estretament amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, per difondre tant en l’exposició futura i renovada al Monestir com les sales de congressos.


MINIOLIMPÍADES DE TAEKWONDO

P1140591

Diumenge, 6 d’abril, amb representació guixolenca, es van celebrar a l’Escala les miniolimpíades de Taekwondo on s’havien de realitzar diverses proves de destresa, habilitats, força i tècnica.
Les diverses proves consistien bàsicament en la participació en jocs tradicionals com ara estirar la corda, salt d’alçada, pista americana, poomses, recollida de cons, jockey i eslàlom.
L’objectiu era concentrar nois i noies per tal de prendre contacte i interelacionar-se competint en un ambient d’amistat i divertiment en una jornada de germanor a través de l’esport com a referent i amb la presència de familiars dels participants.
En les diverses proves, els alumnes del Club Taekwondo A Punt, varen destacar en els primers llocs amb: Isaac Larrosa, Alan Muñoz, Dimitry Chystovskyy i Nil Fernández. Els segons: Pau Xifra, Jan Gatius, Raul Luque i Nil López. Els tercers: Reece Dilnutt, Guillem Pujol, Rycky Ambel, Pol López i Hodei Navarro. I com a ajudants: Pol Fernández i Tània Gatius. Tots els participants varen obtenir trofeu i samarreta del campionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.