Condemnen Justícia a abonar la paga de Nadal del 2012

Condemnen Justícia a abonar la paga de Nadal del 2012

Segons Informa El Punt Avui El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha emès una sentència en què obliga el Departament de Justícia a abonar íntegrament la paga extra del desembre del 2012 a 48 funcionaris de jutjats gironins. Es tracta de la primera sentència catalana i de la segona a l’Estat en què es reconeix la il·legalitat del reial decret llei de l’executiu espanyol del juliol del 2012 que anul·lava aquesta paga, i crea un precedent. La sentència, que és ferma, obliga l’administració a abonar un total de 80.000 euros als demandants.

“És clar que la resolució recorreguda incideix de forma clara en l’afectació de drets ja consolidats, ja que quan es va publicar i va entrar en vigor l’esmentada regulació de la llei orgànica del poder judicial (LOPJ) ja s’havia meritat íntegrament la paga extraordinària”, reconeix la sentència. Rafel Bassols, l’advocat que ha portat el cas, hi afegeix: “Ens havien de donar la raó perquè ho han fet malament.” I recorda que quan l’administració va fer la modificació de la llei, a finals de desembre, la paga feia dies que ja estava meritada.

Bassols es mostra convençut que l’administració pagarà aquest deute amb els funcionaris. Segons la llei, l’administració té tres mesos per fer-ho abans no comencin a comptar interessos. A més, l’advocat considera que en el cas d’altres funcionaris afectats per aquesta mesura, però que no van recórrer-hi, seria interessant tornar a engegar altres processos judicials per assegurar l’èxit.

Els funcionaris beneficiats per la sentència gironina pertanyen als jutjats de Girona, Figueres i Sant Feliu de Guíxols, però són només una minoria dins l’ampli col·lectiu que hi ha a la demarcació de Girona.

Sentència a Sevilla

La sentència del jutjat de Girona és la segona a l’Estat espanyol amb relació a la paga extra de Nadal del 2012 dels funcionaris de justícia. La primera sentència en què es va reconèixer la il·legalitat d’haver retirat la paga extra del Nadal del 2012 va ser el novembre de l’any passat d’un jutjat de Sevilla, que va decidir a favor d’un sol funcionari. Recentment, aquesta mateixa setmana el govern espanyol va anunciar que no aplicaria a cap altre funcionari la sentència, si no fos que ho sol·licités expressament, i que només autoritzaria la devolució dels diners als funcionaris de justícia de la província de Sevilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.