SOBRE LA CREMA DE MATOLLS

SOBRE LA CREMA DE MATOLLS

Segons Informa Radio Sant Feliu Els Agents Rurals de la Generalitat han enviat una nota als mitjans de comunicació indicant el període i consells per a la crema de matolls per tal d’evitar incendis com el que es va provocar fa uns dies a Vall-llobrega.
Des del 15 de març fins el 15 d’octubre del 2014 resta prohibit encendre qualsevol tipus de foc en terreny forestal, arbrat o no i en la franja de 500 metres que els envolta. (Decret 64/1995).
No obstant aquesta prohibició, es poden sol·licitar unes autoritzacions excepcionals per la realització de diferents tipus d’activitats relacionades amb el foc: Per a la crema de restes agrícoles i/o forestals i per a focs recreatius i festes tradicionals.
Les persones que hagin de fer foc presentaran la seva sol·licitud amb indicació del motiu i del lloc on s’ha de fer a l’ajuntament del terme municipal al qual afecti, per tal aquest doni el seu vist-i- plau i les traslladi al Departament d’Agricultura. Les cremes de brancatge i restes vegetals procedents de treballs agrícoles es podran sol·licitar a través dels ajuntaments, els quals lliuraran les autoritzacions del Departament a través de la plataforma EACAT. Consulteu disponibilitat d’aquest servei al vostre ajuntament.
Es recorda que és prohibit cremar qualsevol tipus de residu (palets, envasos, plàstics…) i no es tramitarà cap sol·licitud en aquest sentit. Aquests tipus de residus cal gestionar-los via deixalleria: www.arc.cat/deixalleries
Accediu a aquest vincle per consultar consells de seguretat en incendis forestals: http://bit.ly/NaDlhQ
Per qualsevol dubte o aclariment, contacteu amb els agents rurals de la vostra comarca o bé truqueu al 93 561 70 00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.