Roben 800 metres de coure del pessebre de Castell d’Aro

La proliferació de lladres que es dediquen a robar coure va fer perillar ahir l’última representació de l’històric pessebre vivent de Castell d’Aro. I és que uns brètols van robar gairebé un quilòmetre de cable elèctric de la instal·lació de l’enllumenat i la megafonia del pessebre. Per sort, els organitzadors se’n van adonar amb el temps suficient per poder improvisar una nova instal·lació de la xarxa elèctrica del tram afectat i els visitants que ahir van acudir a Castell d’Aro van poder veure la representació nadalenca amb normalitat. “Tot i que alguns quadres potser van quedar amb llum més tènue, dubto que ningú se n’adonés“, va comentar un dels responsables.

El dia de Reis es va oferir l’última representació del pessebre amb normalitat i el robatori dels fils de coure no es va descobrir fins ahir al migdia. Va ser un veí de la zona que, tot passejant pel barri de la Coma, va descobrir un focus a terra i cable tallat. Els organitzadors van recórrer el circuit del pessebre i van quedar atònits en descobrir que els havien robat més de 800 metres de cable. El fil robat feia llum a una trentena de focus que il·luminaven diferents escenes, bàsicament les situades al barri de la Coma. Alguns dels trams que es van quedar sense subministrament elèctric també donaven servei al sistema de megafonia.

Lampistes d’urgència

Els responsables del pessebre explicaven ahir que, malgrat tot, van tenir la sort d’adonar-se’n amb temps suficient per trobar una solució d’urgència per no deixar el pessebre a les fosques i evitar haver de suspendre l’última representació d’aquest any. Diversos lampistes van treballar intensament a primera hora de la tarda per muntar una xarxa elèctrica alternativa i redissenyar el sistema d’il·luminació d’alguns quadres, ja que es van haver de suprimir alguns focus. Entre les escenes de la zona de la Coma, hi ha la dels Reis, els pastors, l’era, el suro i la castanyera. (ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.