Les rues tanquen el cap de setmana fort del carnaval

Les rues tanquen el cap de setmana fort del carnaval

Segons Informa El Punt Avui La rua del carnaval de Roses d’ahir al migdia va ser una desfilada de cine, i també s’hi pot afegir que va ser molt televisiva. De cine, perquè un bon grapat de les comparses i carrosses participants tenien com a protagonistes personatges cinematogràfics. I televisiva, no només perquè la rua es podia seguir per la televisió local, sinó perquè també hi van participar clons de famosos de la televisió.

Així doncs, a l’avinguda de Rhodes i al passeig marítim s’hi van poder veure els barrufets, amb una versió molt lliure de la seva caracterització, ballant el Gama Style, els dels Lunitunis dels Fins Aquí Hem Arribat o els de Monsters. Entremig, hi havia dues comparses d’abelles, molt semblants a la Maia. Les principals estrelles de la televisió van ser indiscutiblement Alaska i Mario, amb una foto gegant de cadascun a la carrossa i tota la comparsa caracteritzada a parts iguals d’aquests dos personatges. També va destacar un trio de Rafaelas Carrà masculinitzades.

La resta dels participants va optar per temes de sempre, com els vestits galàctics i altres vestits sense cap inspiració clara però molt llampants, i hi va haver dues comparses de bavaresos com en altres rues gironines d’aquest any.

Va ser més original una comparsa de fumigadors que duien unes granotes de treball grogues molt vistoses; un equip de treballadors de Ferrari molt animats, un grup de nans irlandesos i un grup disfressats de nenes i nens d’escola que perseguien una carrossa plena de magdalenes i altres dolços.

La reproducció de la Giralda de Sevilla –la torre del campanar de la catedral d’aquesta ciutat andalusa–, el seguici de sevillanes, un parc d’atraccions de fira i el grup d’animadores de futbol americà de The Queens van ser molt aplaudits. A Roses, la diada es va acabar amb un ball per a la gent gran i un altre ball en què es van proclamar els reis i les reines infantils i de grans de l’any vinent.

Més gresca

La gresca del carnaval va continuar en molts altres municipis gironins i va estar acompanyada pel bon temps. A Platja d’Aro hi va haver la rua de les colles locals. A l’Escala, més d’un miler de persones van desfilar pel centre durant la rua del carnaval. Es van repartir en disset carrosses i 21 comparses. Una al·legoria a Dalí va guanyar com a carrossa i com a comparsa. Els Maies van ser segons de compares i tercers de carrosses. El segon premi de carrosses va ser per a Astèrix i Obèlix i els tercers de comparses, per als Turistes.

A Sant Feliu de Guíxols, els Canya i Conya van guanyar el concurs de carrosses amb Els Morruts, que són els escarabats que es mengen les palmeres; els Quatre Gats van guanyar el de carrosses petites amb Som uns genis!; la de carrosses grans va ser pels Merlots amb Som una cuca trempada fent baliga balaga; i Els Pipas van guanyar el premi de la millor carrossa d’animació.

A Blanes –1.400 figurants i 22 comparses–, al matí, i a Lloret de Mar, a la tarda, van ser molt lluïdes les rues del carnaval de la Costa Brava Sud. També van ser molt espectaculars les rues de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. S’hi van poder veure algunes de les comparses i carrosses de les principals rues d’abans d’ahir. A les comarques de muntanya, a Vallfogona de Ripollès, un pirata i un grup de dones policia i una rentadora van ser premiats. També hi va haver cercavila a Sant Joan de les Abadesses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.