13 NOUS ALUMNES CAP A ALEMANYA

13 NOUS ALUMNES CAP A ALEMANYA

Segons Informa Radio Sant Feliu L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la població agermanada de Mindelheim (Baviera, Alemanya) repeteixen enguany l’experiència de formar alumnes a Alemanya, després de l’èxit de primera edició del curs passat. L’actual situació de precarietat i la manca de perspectives en el món laboral a curt termini porta a apostar de nou per aquesta via de formació per als joves de Sant Feliu i poblacions veïnes.
El programa, a través del qual joves de la ciutat poden estudiar formació professional dual -amb pràctiques remunerades en empreses- al municipi de Mindelheim i propers com el turístic Bad-Wörishofen (ambdós a tres quarts d’hora de Múnic), tindrà continuïtat després de la primera experìencia del curs 2013/2014 i estarà adreçada a joves d’entre 18 i 35 anys. En aquesta ocasió, la convocatòria està oberta també a aspirants dels municipis de l’entorn, fins a ocupar les 13 places de l’oferta.
El cicle formatiu que s’impartirà serà el d’hostaleria, en les branques de cuina i treballs d’hostaleria, que són els estudis amb més valor afegit per Sant Feliu i el seu entorn, a banda de l’idioma alemany.
Després de vàries sessions informatives, una trentena de joves es van inscriure per aspirar a gaudir d’aquesta formació. En la darrera sessió, que es va a dur a terme el passat dimecres 19 de febrer, i que va anar a càrrec de representants de la xarxa EURES (de Catalunya i Alemanya), es va fer la selecció dels que ja començaran el curs intensiu d’alemany el dilluns 24 de febrer amb la professora Imma Ferrer.
D’altra banda, el Servei d’Ocupació Alemany (ZAV) va fer també les entrevistes als candidats, i va donar més informació del programa als aspirants. La setmana passada es van desplaçar a Sant Feliu de Guíxols els coordinadors del projecte a Núremberg, Christian Spelter i Andrea Jordan, els quals van parlar de la importància de l’oportunitat i van assessorar els candidats.
La primera estada de les persones seleccionades a Mindelheim serà al voltant del mes d’abril o maig per prendre contacte amb la ciutat i les empreses on es cursarà la formació, i aprofundir en el coneixement del futur lloc d’estudi.
Fonts municipals valoren molt positivament aquest programa i destaquen la gran oportunitat que representa per als joves de la ciutat, com és la possibilitat de formar-se professionalment, i tenir al mateix temps, una experiència laboral en un altre país, alhora que es complementa amb el coneixement de la llengua alemanya

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.