CRÒNICA DEBAT MUNICIPALISTA

CRÒNICA DEBAT MUNICIPALISTA

Segons Informa Radio Sant Feliu Els organitzadors de l’acte celebrat divendres ens fan una crònica d’aquesta convocatòria a la biblioteca: “El públic, bàsicament de Sant Feliu de Guíxols, però també d’altres localitats de la Vall d’Aro, va omplir la sala d’actes de la biblioteca municipal per assistir al primer debat organitzat pels grups locals d’ICV-EUiA, la CUP i l’assemblea del Procés Constituent (SFG-Vall d’Aro).
El cicle de debats, engegat amb la intenció de promoure el diàleg entre la ciutadania respecte a diversitat de qüestions de contingut econòmic, polític i social, va tenir la resposta de molta participació per part de la sala. Les ponents, Elena Idoate, economista del Seminari Taifa, i Marta Ribas, diputada al Parlament d’ICV-EUiA, van exposar les creixents limitacions dels ajuntaments per actuar en el terreny econòmic i  de les seves competències. L’amenaça de la nova llei que afecta als poders locals proposada pel PP i pel govern català va planar sobre les seves intervencions. Es va posar de manifest la gran importància de la tasca dels ajuntaments com a primer esglaó de participació democràtica i l’atac que representen per la participació, la transparència i  l’accés a la informació molts dels mecanismes legals  continguts en les lleis que es volen aprovar.
El debat va servir per posar en evidència la necessitat de la implicació ciutadana en les qüestions públiques, en la línia de les marees que han sorgit en els darrers anys, entorn l’habitatge, la sanitat, la educació o el transport. La pròxima cita que proposen els grups organitzadors serà el 21 de març entorn a les alternatives a l’atur: el repartiment del treball, el cooperativisme i els plans d’ocupació”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.