2.500 abonats de Santa Cristina i Sant Feliu es queden sense llum

2.500 abonats de Santa Cristina i Sant Feliu es queden sense llum

Segons Informa Diari De Girona Una avaria va deixar ahir sense subministrament elèctric 1.800 abonats de Sant Feliu de Guíxols i 700 més de Santa Cristina d’Aro durant tres hores. A la tarda quedaven pocs abonats sense llum i Endesa valorava la possibilitat d’ubicar un grup electrogen. L’alcalde d’aquesta localitat, Josep Llensa, va criticar la “manca d’informació” de l’empresa elèctrica i va assegurar que demanarà explicacions a la Generalitat i a la companyia aquesta setmana que ve. “Això no pot ser, tothom treu pilotes fora i ningú contesta, no és la primera vegada que passa però cal resoldre-ho”, va explicar ahir.
Protecció Civil va rebre l’avís de l’avaria al voltant de les dues del migdia d’ahir dissabte. En un principi, l’incident va deixar 1.800 abonats de Sant Feliu de Guíxols i 700 més de Santa Cristina d’Aro sense subministrament elèctric però, al cap d’unes hores, els operaris van poder restablir part de la línia. Al voltant de les sis de la tarda, només quedaven 42 abonats sense servei. A més, en un primer moment, la companyia es plantejava la possibilitat d’instal·lar un grup electrogen a la zona si el problema no se solucionava.

“Manca d’informació”
Des del consistori de Santa Cristina d’Aro, el seu alcalde va criticar la “manca d’informació” de l’avaria i va assegurar que demanaria explicacions a la companyia i a la Generalitat aquesta setmana. Segons el batlle, aquesta no és la primera vegada que passa una avaria d’aquestes característiques al municipi i va subratllar que cap usuari es mereix “el tracte que dispensa Endesa”. “Truques i no t’agafen el telèfon o et diuen que les línies estan saturades”, va afegir.
En aquest sentit, Llensa va recordar els problemes que va patir el poble durant la gran nevada del 2010 i va subratllar que “ja toca” trobar un sistema que permeti millorar les comunicacions en situacions d’emergència. “Això ha passat ara al migdia però i si torna a succeir durant l’estiu, què faran els restaurants, bars i locals?”, es va qüestionar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.