RADAR DE TRAM CAMÍ DE SFG

RADAR DE TRAM CAMÍ DE SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu El Servei Català de Trànsit (SCT) té previst instal·lar un radar de tram a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera. L’objectiu és que comenci a funcionar a finals d’aquest any o a principis de 2014, formant part del Pla de Seguretat Viària de la Generalitat de Catalunya.
Aquest nou tipus de radars, que s’aniran imposant progressivament, detecten la mitjana de velocitat entre dos punts allunyats, en aquest cas de 5.000 metres, entre els punts quilomètrics 17 i 12 de la C-65 entre Cassà i Llagostera. Una càmera detectarà la matrícula de cada vehicle a l’entrada del tram controlat i, a la sortida del mateix, una altra càmera activarà un dispositiu informàtic que farà un càlcul i establirà si s’ha superat el temps mínim estimat en aquesta distància. Cal estar alerta perquè, en el cas que es circuli per sota del 50% d’aquesta estimació de temps, també se sancionarà, en aquest cas, per circular massa lent. El marge d’error d’aquest sistema és molt menor que els dels radars fixos actuals i la Generalitat considera que, a més de l’eficàcia esmentada, té un major efecte dissuasiu entre els conductors.
El Servei Català de Trànsit té previst instal:lar-ne un altre a les comarques gironines i s’especula que podria situar-se a la N-II entre Fornells de la Selva i Girona en les dues direccions de la via.
Una de les dades que ha transcendit, i que dóna una idea del nivell de denúncies que es poden generar, és la comptabilitzada en el tram instal.lat al Túnel de Viella que en tres anys ha enregistrat més de 2.000 infraccions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.