EN MARXA LA PLACETA SANT JOAN

EN MARXA LA PLACETA SANT JOAN

Segons Informa Radio Sant Feliu Les esperades obres per reformar la placeta de Sant Joan han començat aquesta setmana, després d’una llarga sèrie d’endarreriments per la complicació afegida del trasllat del transformador elèctric semisubterrani. La instal·lació, que impossibilitava el redisseny de l’espai en un únic nivell, s’ha traslladat als baixos del garatge de l’antic hospital. I ja s’han iniciat els treballs previs per desviar canonades, informa el Punt Avui.
El projecte data encara del pressupost de l’any passat, tot i que ja figurava en els comptes del 2011 i el 2012. El cost estimat inicialment pel govern municipal, de 381.000 euros, es va reduir fins als 282.382 oferts per la constructora Mugadas, l’adjudicatària, en el concurs.
Amb l’enderroc de l’actual estació transformadora i la modificació d’una part de la rasant de l’actual placeta –en concret, al tram d’unió amb la rambla Vidal–, tota la plaça quedarà al mateix nivell, amb l’excepció del carrer Sant Joan i del carrer Hospital, en què hi haurà uns graons. D’aquesta manera es reduiran considerablement les barreres arquitectòniques existents, i s’aprofitarà per dotar l’espai de contenidors subterranis.
Com a anècdota, durant els treballs per dur el transformador a l’hospital va aparèixer una ampolla amb documents i monedes de l’inici de les obres de remodelació, el 19 de novembre del 1913. S’ha cedit al Museu Municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.