Els tres locals clausurats a Platja d’Aro reobren

Els tres locals clausurats a Platja d’Aro reobren

Segons Informa El Punt Avui La nova titular del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va decretar ahir la reobertura dels tres locals d’oci nocturn clausurats a Platja d’Aro el 3 de juny passat –Gib’s, Little Gib’s i 900–, 248 dies després que la seva antecessora ordenés als empresaris tornar a complir una sentència judicial de l’any 2008 que s’havia executat, però no comunicat correctament al jutjat des del consistori.

En la nova interlocutòria notificada ahir al matí, la jutgessa accepta les al·legacions presentades per la defensa dels locals i de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, en el sentit que els locals compleixen la normativa, i ha estimat innecessària la prova extraordinària que reclamaven els veïns.

L’advocat dels empresaris i secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana, destacava ahir que en la interlocutòria s’admet que els locals no s’haurien d’haver clausurat i que, en una decisió insòlita en casos de queixes per sorolls, es condemna els veïns que demanaven el tancament dels establiments a pagar les costes processals. Tot i això, Boadas insistia que estudiaran la reclamació dels perjudicis econòmics derivats dels vuit mesos de clausura, que ascendeixen a uns 2 milions d’euros, “tant pels danys morals, a la imatge dels negocis, com pels danys emergents, que fan referència als costos de lloguers, personal i el lucre cessant”, per no haver pogut obrir durant 248 dies i la temporada d’estiu del 2013, que és quan els locals podien arribar a fer el 85% de la facturació anual.

El Gib’s hi va tornar ahir

L’establiment més matiner a reobrir les portes, ahir al vespre, va ser el Gib’s, amb una festa improvisada oberta als clients habituals i amics. El propietari, Lalo Martí, estava “content, perquè s’ha fet justícia” després d’uns mesos durs per a ell i la plantilla. Martí agraïa el suport d’alguns proveïdors i dels amos del local, que han viscut mesos d’incertesa. Després de rebre centenars de mostres de suport al mòbil, l’empresari feia una crida als clients a reprendre el vol i esperava que els dies de carnaval permetin agafar oxigen en l’aspecte econòmic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.