Nova remesa de joves ganxons a Alemanya

Nova remesa de joves ganxons a Alemanya

Segons Informa El Punt Avui El programa perquè joves de Sant Feliu de Guíxols puguin estudiar formació professional dual –amb pràctiques remunerades en empreses– al municipi de Mindelheim, agermanat amb l’Ajuntament ganxó, tindrà continuïtat després de la primera experiència d’aquest curs. S’adreçarà igualment a joves d’entre 18 i 35 anys, però aquest any hi han introduït alguns canvis, com ara que també estarà obert a estudiants dels municipis de l’entorn, com la Vall d’Aro o Palamós, i es posarà més èmfasi en el triatge dels candidats, per minimitzar el nombre d’abandonaments un cop iniciat el curs.

La regidora guixolenca d’Agermanaments, Pilar Giró, justifica que el procés de l’any passat “ha servit per afinar millor el perfil” dels estudiants. Dels dos cicles formatius inicials –construcció i hostaleria–, s’ha decidit apostar exclusivament pel segon, que també inclou estudis de cuina. La regidora justifica que són els estudis amb més valor afegit per a Sant Feliu de Guíxols i el seu entorn, a més del domini de l’alemany, sempre a molta distància del de l’anglès o el francès.

A la primera reunió informativa, la setmana passada al Monestir, hi van assistir una trentena de joves, per bé que el nombre de places voltarà la dotzena. Els escollits començaran aquesta primavera un curs intensiu d’alemany que els servirà per afrontar, cap al juny, les entrevistes de feina amb les empreses bavareses on faran les practiques del cicle formatiu.

Superades les entrevistes, la primera estada a Mindelheim els servirà com a presa de contacte amb l’entorn on passaran els tres anys de formació. Després d’un altre curs estival de llengua alemanya, les classes i la feina remunerada començaran al setembre, una nova rutina allunyada de la família que ha fet abandonar alguns dels catorze joves que hi van començar el curs. Per Giró, però, les xifres estan per sota de la mitjana d’altres programes similars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.