El mossèn de Castell d’Aro fa una crida per arribar a final de mes

El mossèn de les parròquies de Castell d’Aro i Platja d’Aro, Ernest Zaragoza, fa una crida a ser “generosos” quan es passa la bacina durant les misses. Segons explica el mateix mossèn en el suplement del Full Parroquial, “amb el que es recull ara ben just arriba a cobrir les despeses parroquials”. Zaragoza hi afegeix que, si no tingués el sou del Bisbat, “no podria viure”. Aquest Full és l’anterior al de Nadal, però encara es pot trobar a l’entrada de la parròquia de Santa Maria de Platja d’Aro.

Zaragoza explicava a aquest diari que un diumenge qualsevol es recullen entre 30 i 40 euros i que la factura de llum al mes, ja puja a 75 euros. I aquestes xifres l’animen a fer una crida de tant en tant al Full Parroquial. El mossèn dóna gràcies al fet que hi hagi casaments de gent de fora, ja que “amb dos o tres enterraments, dos casaments del poble” i alguns batejos no podria sostenir la parròquia. Aquests són uns serveis per als quals només es demana la voluntat. Un altre inconvenient és que aquí no es pugui passar la bacina en un enterrament, i recorda que “a França, per exemple, la passen sempre”.

Una preocupació antiga

No és el primer cop que mossèn Zaragoza es mostra preocupat pel finançament de la parròquia. A la primavera ja va retirar la clau al responsable de les visites guiades de l’Ajuntament al nucli de Castell, al·legant que se li embrutia. El consistori es va oferir perquè hi passés la seva empresa de neteja un cop al mes, però el mossèn va declinar l’oferta. Ernest Zaragoza explica que va fer tres propostes a l’Ajuntament: que cada visitant pagués un euro, que el consistori pagués la dona de la neteja o que fessin alguna aportació per les obres que s’havien fet a la parròquia, però no en van acceptar cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.