Platja d’Aro multarà els bars que ocupin la vorera

Fins a 3.000 euros hauran de pagar aquells establiments que ocupin la via pública i impedeixin el pas dels vianants. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat una ordenança d’ocupació de la via pública per tal de regular les activitats comercials o de restauració que utilitzen mobiliari, com ara les taules dels bars i restaurants. L’ordenança que hi havia era de 1986 i només s’havia modificat un cop.

Les sancions per col·locar elements fora de l’espai autoritzat, exercir activitats sense llicència o obstaculitzar el pas es multaran entre 750 i 3.000 euros en funció de la gravetat de la infracció.

Per regular-ho hi ha dos supòsits. L’un és les voreres de més de sis metres, on s’hauran de deixar dues zones de pas d’1,20 metres i de 2,4 metres. En el cas de les voreres de menys de sis metres, caldrà deixar un mínim d’espai d’1,2 metres, o dos terços lliures de la vorera per al pas de vianants.

Tots els elements hauran de ser mòbils, per quan no s’utilitzin, i complir criteris estètics. L’ordenança intenta que el pas dels vianants no s’interrompi, en cap cas ampliant la norma que hi havia. (elPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.