SOBRE LA TALA D’ARBRES A PEDRALTA

SOBRE LA TALA D’ARBRES A PEDRALTA

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquests dies tant per les xarxes socials com amb missatges enviats directament a la nostra emissora, s’estan enviant missatges i fotografies de la tala de pins a la zona de Pedralta, la qual cosa ha posat en alerta a veïns i a excursionistes.
Posats en contacte amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, els tècnics ens han informat que l’empresa que està portant a terme els treballs compta amb els permisos pertinents del Cos de Forestals de la Generalitat que els ha acceptat per a dues finques, la que queda a la part esquerra de la carretera i una altra que és la de Santa Escolàstica que afecta a 260 pins. Es tracta de finques particulars que havien demanat els permisos pertinents a la Generalitat per fer una aclarida de pins.
Aquesta és una pràctica habitual en moltes altres comarques i municipis en les quals es pot fer directament amb el permís de l’administració autonòmica que, en molts casos, considera beneficioses per al bosc aquest tipus de tales controlades que permeten un millor creixement per a altres espècies com les alzines i les suredes i de vegades també es fa per protegir els habitatges que es troben envoltats pels arbres.
Però a alguns municipis, com és el cas Sant Feliu de Guíxols, la normativa contempla que també cal un permís municipal i comptar amb un informe previ dels tècnics de l’àrea, que és amb el que no compta la propietat ni l’empresa designada, per la qual cosa es realitzarà un informe en el qual, d’entrada, sembla que pel que fa a Santa Escolàstica l’informe dels tècnics podria ser negatiu.
El proper dilluns els tècnics municipals i l’empresa mantindran una reunió per tal de fer una avaluació i, possiblement, un replantejament de l’actuació que s’ha de portar a terme en aquest paratge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.