Jutgen l’acusat de matar el seu nadó a Plaja d’Aro

Jutgen l’acusat de matar el seu nadó a Plaja d’Aro

Demanen 18 anys per a Alejandro Suárez Puente, acusat d’haver mort el fill de 27 dies perquè no parava de plorar

Sostenen que el va rebotre contra la paret.

El fiscal demana divuit anys de presó per a Alejandro Suárez Puente, acusat d’un delicte d’assassinat perquè presumptament va matar el seu fill de només 27 dies perquè no parava de plorar.

Els fets van tenir lloc el dia de la Immaculada de l’any passat, a l’apartament situat al catorzè pis de l’edifici Beach Palace de Platja d’Aro, on Alejandro Suárez vivia amb la seva dona i el seu fill, nascut l’11 de novembre. La mare de la criatura havia sortit a comprar i el pare es va quedar sol amb el nadó. El nen no parava de plorar i segons el relat del fiscal, el seu pare, “irritat i enfadat“, el va agafar pel cap i el va rebotre a terra o contra una de les parets de l’apartament. El fort impacte va causar un traumatisme cranioencefàlic greu al nen, que va morir poca estona després per una hemorràgia interna.

El fiscal considera que els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i l’agreujant de parentiu i demana una pena de divuit anys de presó. No reclama cap indemnització perquè la mare del nadó hi va renunciar.

Alejandro Suárez, que està empresonat, va declarar tres vegades i cada cop va donar una versió diferent. Primer va dir que li va caure el nadó quan anava a banyar-lo, després va dir que l’havia colpejat sense voler amb l’ordinador quan el tenia assegut a la falda, i en una tercera declaració va atribuir l’accident a un joc: jugant amb el nen l’hauria tirat enlaire, de manera que el nen hauria rebotat contra una biga i després hauria caigut a terra. El fiscal considera que cap d’aquestes versions no es corresponen amb els resultats de l’autòpsia ni amb la simulació dels fets que es va realitzar amb un nino en la fase instructora. Segons el fiscal, l’autòpsia va determinar que el nadó havia mort a causa d’una fractura cranial que es correspon amb un únic cop. A més, es van trobar ferides de difícil explicació a l’abdomen i al costat, i marques de les puntes dels dits de la mà d’un adult a la cara.

Per la seva banda, la defensa insisteix que es va tractar d’una mort accidental, i per això demana l’absolució. Segons la defensa, és “absolutament fictici i del tot inversemblant” que el pare agafés el nen per la cara i el tirés per fer-lo callar. Alternativament, es considera que, en tot cas, s’hauria tractar com un delicte d’homicidi per imprudència. (elPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.