Més restriccions per a la pesca del sonso

Més restriccions per a la pesca del sonso

Segons Informa El Punt Avui La Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona espera que la modalitat de la sonsera disposi en breu del pla de gestió que regularà la pesca del sonso i els permetrà reprendre l’activitat, probablement el pròxim mes de març. La pesca del sonso està regulada a Catalunya des de l’any 1987, però el 2006 va entrar en vigor un nou reglament de pesca al Mediterrani, que implicava l’adopció de mesures restrictives per preservar l’espècie.

El comitè que regula el pla de gestió del sonso, en el qual participa la federació, va enviar al desembre el document definitiu al Ministeri d’Agricultura, perquè el faci arribar a la Comissió Europea per al vistiplau final. A Brussel·les havien demanat endurir algunes de les mesures.

Finalment s’ha retallat el límit de captures màximes i les quotes per embarcació, setmana i mes. També s’ha reduït la durada de la campanya de pesca i el nombre d’embarcacions per dia que poden sortir a pescar el sonso. La sonsera només podrà ser calada sobre fons sorrencs i la comercialització de captures només es podrà fer a les llotges de Blanes, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, l’Estartit, Barcelona, Badalona i Arenys. A Catalunya hi ha 26 embarcacions que es dediquen a la pesca del sonso, 12 de les quals són de confraries gironines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada