HABITATGES PER SITUACIONS D’EMERGÈNCIA

HABITATGES PER SITUACIONS D’EMERGÈNCIA

Segons Informa Radio Sant Feliu L’Àrea de Serveis Socials, juntament amb l’Oficina Municipal d’Habitatge de Sant Feliu, han posat en marxa un pla de treball a través del qual s’atenen casos d’emergència de persones sense mitjans que, temporalment, necessiten un sostre.
Ja s’ha donat algun cas a Sant Feliu, com per exemple duna persona que dormia en un vehicle, altres que tenen problemes amb les drogues, situació econòmica, etc.
L’Ajuntament ja ha aconseguit algun lloguer per acollir temporalment, es pensa en un termini màxim de 6 mesos, a aquest tipus de persones al temps que se’ls fa un seguiment professional per part de tècnics de Serveis Socials que consisteix en l’obligació de deixar certes dependències com les drogues o l’alcohol, obligar-los a anar a l’INEM, etc.
Aquest tipus de pis compartit els dóna l’oportunitat de conviure, col·laborar en certes tasques i de comptar amb un espai en condicions necessari, especialment a l’hivern, per tal que no quedin exposats a les baixes temperatures i en un intent que puguin sortir en condicions de la situació actual.
L’Ajuntament té planificat reformar mitja dotzena d’habitatges, entre ells les tres antigues vivendes dels professors de l’escola Baldiri i Reixach i altres situats al final del carrer Pecher, per poder fer front a possibles noves demandes a través d’aquesta borsa d’habitatges amb un funcionament i control semblant als pisos tutelats.
Aquest tipus de contractes haurien d’anar passant pel Ple que se celebra cada mes però, en considerar que alguns casos no poden esperar 30 dies, en el darrer plenari es va proposar habilitar a l’alcalde per fer directament les contractacions, la qual cosa fou aprovada tot i que alguns regidors de l’oposició es varen mostrar d’acord amb el fons però no amb el procediment.
La regidora, Verónica Lahoya va intervenir per assegurar als grups de l’oposició que no es tractava d’una decisió política atès que qui aplicava els criteris eren els professionals de l’àrea i que els regidors podrien comptar amb tota la informació que calgués si s’adreçaven al servei afegint que, en casos d’emergència no es pot esperar 30 dies i que amb aquesta delegació es podrà actuar en tant sols unes hores. Finalment es va aprovar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.