SERVEI DE MEDIADOR FAMILIAR A SFG

SERVEI DE MEDIADOR FAMILIAR A SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu D’un temps ençà estan proliferant els serveis professionals de mediació en els conflictes familiars, especialment a les separacions i divorcis en els quals, en la majoria dels casos, la comunicació es complica i arribar a acords és realment difícil.
Ara, a Sant Feliu de Guíxols, es compta amb un servei de mediació dirigit per Paco Molinero que és doctor en psicologia, psicoterapeuta i mediador familiar, amb el títol homologat per la Generalitat de Catalunya, que explica a la nostra emissora que “la mediació és un sistema de resolució de conflictes, de forma col·laborativa, que s’encarrega de facilitar el procés de  comunicació entre les parts que estan en conflicte per tal que puguin arribar a acords.
Les persones implicades solen tenir la sensació que l’altra part no les escolta i la mediació facilita que es tingui en compte el seu punt de vista i això es fa possible mitjançant reunions presencials de les parts o bé de forma individual”.
Molinero subratllava que són reunions totalment confidencials i fins i tot comentava que en cas d’anar a judici, el jutge no pot citar al mediador perquè intervingui com a testimoni.
La situació més habitual és la de les separacions i divorcis. En el millor dels casos, les parts ho volen solucionar de forma amistosa però de vegades no saben com fer-ho i en altres es tracta d’una qüestió emocional i, també en aquest cas, es recomana la figura del mediador que compta amb una formació per propiciar els acords i és conscient que allargar excessivament la situació agreujarà el conflicte.
Quant a les separacions més traumàtiques, en els comportaments, es té la sensació de “guanyar o perdre” i prenen protagonisme les emocions negatives: la ràbia, la culpa, la por, etc. En canvi una dinàmica en la qual es cerca un acord que sigui satisfactori per a les dues parts, té l’avantatge que aquestes emocions negatives minven i n’apareixen d’altres més positives com l’orgull, la sensació d’haver estat capaç de resoldre la situació de manera col·laborativa i amb l’avantatge que es protegeix el benestar psicològic en relació amb els altres.
Paco Molinero recordava a “les terceres persones que, tot i no entrar directament en el conflicte, formen part d’aquella relació familiar com son, especialment, els fills, els avis, tiets, etc. que també pateixen les conseqüències del conflicte”.
Trobareu informació i contacte del mediador a través del seu web:: www.pacomolinero.net El telèfon de contacte és el 639 764 065.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.