Els síndics gironins alerten que la pobresa s’extrema

Els síndics gironins alerten que la pobresa s’extrema

Segons Informa El Punt Avui Els onze síndics municipals de les comarques gironines van alertar ahir de l’augment de la pobresa entre la ciutadania i les creixents dificultats de moltes famílies per poder pagar les factures de serveis bàsics com ara la llum, l’aigua o el gas.

El defensor de la ciutadania de Girona, Ramon Llorente, com a portaveu de la resta de síndics gironins, va advertir que “el principal problema és no tenir feina, la carència de feina aboca al camí de la pobresa i la misèria”. Cada cop més ciutadans es dirigeixen a la figura del defensor municipal o síndic per buscar una solució que eviti quedar-se sense algun d’aquests serveis de primera necessitat a l’habitatge. En alguns casos, l’acció és directa amb la companyia d’aigua, per exemple, però en altres han de demanar la intercessió del síndic de greuges per reconduir el cas.

Els síndics gironins també van advertir que els serveis socials dels ajuntaments “estan cada cop més desbordats” i van reconèixer que són la primera administració i la més propera al ciutadà, però que per contra “tenen l’obligació de fer més amb menys recursos”. A nivell català, un terç de les peticions que tracten els defensors fan referència a l’atenció de les persones, i dins d’aquest apartat, un 40% fan referència a necessitats i demandes socials. El president dels Síndics de Catalunya, Josep Giner, també recorda que els ajuntaments “atenen els casos perquè viuen el problema de cada família”. Per això s’ha impulsat un manifest de suport als ajuntaments.

La regidora d’Hisenda de Girona, Maria Àngels Planas, també va reconèixer la situació que fa que “signem el pagament de molts talons per ajuts d’urgència de ciutadans que no poden pagar algun servei bàsic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.