Front suau d’aiguaneu a les comarques gironines

Front suau d’aiguaneu a les comarques gironines

Segons Informa El Punt Avui L’avís de neu anunciat per ahir a la tarda a partir dels 200 metres no va anar més enllà de flocs d’aiguaneu a bona part de les comarques de Girona, però que no van acabar d’agafar gairebé enlloc, tret d’alguns punts més elevats del massís de les Gavarres i al Ripollès. A l’hora de tancar aquesta edició, els serveis d’emergència no havien rebut cap incidència relacionada amb aquest front arreu de la demarcació.

El front es va desplaçar ràpidament en direcció sud i a final de tarda ja no afectava les comarques gironines. Tot i això, entre les tres i les cinc de la tarda es van observar amb intensitats variables flocs de neu en bona part del litoral gironí. A l’Alt Empordà, per exemple, van caure volves al Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Palau-saverdera i l’Escala, igual que en municipis costaners del Baix Empordà com Begur, Palamós, Calonge i Sant Feliu, i de la Selva Marítima, com Lloret.

Enfarinada a les Gavarres

Com que la temperatura es mantenia entre 3 i 4 graus, la neu no va prendre en les zones urbanes. A l’interior del massís de les Gavarres, però, sí que va enfarinar diversos nuclis, com ara Romanyà de la Selva, la urbanització de Vall-repòs i la pista que puja cap al cim del puig d’Arques.

Pel que fa a les comarques més interiors de la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Gironès, la neu només van enfarinar el paisatge en alguns punts entre 250 i 300 metres d’altitud.

A falta de neu, l’element més destacable de la meteorologia ahir va ser una gran baixada de les temperatures, amb unes mínimes que en diversos punts van quedar per primer cop aquest any per sota dels zero graus: dos graus sota zero a la Bisbal i la Tallada, 5,1 sota zero a Fornells de la Selva i 3,7 graus sota zero a Girona.

Al llarg del dia, en tots aquests punts les temperatures màximes no van superar els 8 o 9 graus, però al Baix Empordà, entre les 2 del migdia i les 4 de la tarda, els termòmetres es van desplomar entre tres i quatre graus de manera generalitzada, fet que va propiciar l’aparició de les volves d’aiguaneu al nivell del mar.

Dispositius especials

En alguns municipis, com ara Girona, es va engegar un dispositiu per protegir del fred les persones sense sostre i oferir un allotjament a les que dormen al ras perquè es puguin resguardar de les baixes temperatures.

En punts de l’Alt Empordà i la Selva, preventivament es van activar al llarg del dia d’ahir les màquines escampadores de sal, i es mantenia l’atenció per les baixes temperatures i la possible formació de plaques de gel.

Amb tot, les previsions del serveis de meteorologia anuncien per avui, dijous, una recuperació de les temperatures, amb el retorn d’una situació anticiclònica i sol en conjunt a bona part del país.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.