PDA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

PDA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Segons Informa Radio Sant Feliu Castell-Platja d’Aro commemora aquesta setmana el Dia Internacional Contra la Violència Envers les Dones amb un conjunt d’activitats que sota el títol Endolceix la teva vida, el dimecres 20 i el dijous 21 de novembre, volen oferir –sense fugir de l’anàlisi de la realitat- una visió positiva i optimista de la condició femenina dins la societat. Organitzen la regidoria de benestar social, el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones–SIAD de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, i la Biblioteca Mercè Rodoreda amb la col•laboració de l’Institut Català de les Dones.
Les activitats s’inicien el dimecres 20 de novembre a la Biblioteca Mercè Rodoreda (16-20 h) amb la performance i projecció de El bésame mucho a càrrec de La Ventura Compagnie & Départament de Kréation Dynamique, amb la col•laboració de La Klaca d’Aro, Veronica Rybska i Mobles L’Antich. També a la biblioteca, del 21 al 29 de novembre s’hi pot veure l’exposició La lluita per l’Oportunitat de Viure. Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia, de l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, i que reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones de 1931 a 1978. Els plafons permeten conèixer aquest període de la història a través de la perspectiva de les dones i visualitza les seves experiències i aportacions. També del 21 al 29 de novembre, s’exposen a diferents espais del municipi frases contra la violència a càrrec del Casal Prejúnior i Casal Júnior, i també a les escoles Fanals d’Aro i Els Estanys, i a l’espai infantil La Casa Lila s’hi fan tallers relacionats.
L’endemà dijous 21 de novembre les activitats comencen a la Plaça de l’ajuntament, amb la decoració del roure que hi ha a càrrec de la ciutadania i les entitats del municipi, i continuen amb un taller de defensa personal al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro (11-13 h) càrrec de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro. A partir de migdia les activitats es concentren al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro on hi ha previst el següent programa d’actes: dinar compartit (14 h), taller de melmelades (15 h), taller de percussió corporal (17.30 h), l’arbre dels desitjos i les necessitats (17.30 h), lectura de textos per la igualtat i encesa d’espelmes (18.30 h); i durant tot el dia, Foto Matón per la igualtat. Els tallers són  gratuïts i oberts a tothom, però amb inscripció prèvia al mateix centre cívic.
El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones–SIAD de Castell–Platja d’Aro es va iniciar l’any 2010, i té com a objectiu potenciar la igualtat entre totes les dones i homes del municipi, així com donar atenció, informació i orientació en tots aquells temes d’interès per a les dones. Ubicat al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, ofereix informació general sobre els recursos, serveis, ajuts i activitats que s’organitzen des del mateix SIAD i des de l’Ajuntament, suport psicològic, assessorament jurídic, grups i tallers de temàtica diversa, espai de trobada per potenciar la igualtat i la participació de les dones i assessorament a les entitats de dones del municipi sobre ajuts, subvencions, recursos i activitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.