Urbanisme aprova la reordenació del port de Sant Feliu de Guíxols

Urbanisme aprova la reordenació del port de Sant Feliu de Guíxols

Segons Informa Diari De Girona ACN La Comissió d’Urbanisme de Girona (CUG), que aquest dijous s’ha reunit a la Bisbal d’Empordà, ha aprovat definitivament el Pla especial que reordenarà la zona d’activitat d’oci, cultural i comercial del Port de Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d’una concreció del Pla especial inclòs al POUM del municipi que fixa la volumetria del nou espai amb l’objectiu d’adequar i optimitzar els nous usos d’aquesta zona. Així, dels 13.800 m2 de sostre edificable i una alçada dels edificis de 16 metres previstos inicialment, es passa a un sostre de 8.600 m2 i una alçada de 12 metres. La Comissió també ha aprovat la construcció d’un hotel singular de 10 habitacions a Isòvol, a la Cerdanya.

La proposta aprovada avui divideix el que s’anomena zona E del Port de Sant Feliu de Guíxols en tres àmbits: un per a usos culturals i formatius, un altre destinat a usos nàutics i, finalment, un espai per a marina seca. El Pla especial específic concreta també la volumetria màxima de l’espai amb un sostre de superfície edificable de 8.638 metres quadrats, en comptes dels 13.800 que preveia al pla inicial, i una alçada dels edificis de 12 metres contra els 16 previstos fins ara.

Hotel singular a Isòvol

La comissió també ha donat el vistiplau definitiu a la construcció d’un hotel d'”una qualitat i característiques molt singulars”, com ha destacat el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, al municipi d’Isòvol, a la Cerdanya. Concretament, l’hotel tindrà 10 habitacions de les que vuit estaran soterrades, integrades al terreny i connectades entre sí per diversos recorreguts. Es construirà en una parcel·la única d’uns 6.000 metres quadrats, dels que 1.125 seran edificables.

Serra ha destacat aquest projecte, que Urbanisme feia temps que estudiava, perquè suposarà, ha dit, “un actiu econòmic important” per la Cerdanya tant per la inversió que comportarà com per “la orientació de qualitat” amb que s’ha plantejat.

Catàleg de masies i cases rurals

A instàncies dels municipis de Les Planes d’Hostoles, a la Garrotxa, i de Llanars, al Ripollès, Urbanisme s’ha avingut a “flexibilitzar” les condicions per incloure noves edificacions al catàleg de masies i cases rurals. Serra ha explicat que l’actual Pla especial, vigent des de l’any 2002, era “molt exigent” a l’hora d’admetre al catàleg noves runes que implicaven reconstruir totalment els habitatges en sòl no urbanitzable. A partir d’ara, ha afegit, i en condicions molt limitades, si algú pot acreditar documentalment que les runes havien estat antigament habitatges se’ls permetrà incorporar-les al catàleg.

Millora del subministrament elèctric del Túnel del Vent

La reunió d’aquest dijous també ha acordat millorar el subministrament elèctric del Túnel del Vent d’Empuriabrava per “garantir el correcte funcionament” de l’activitat. Així, i com ha explicat el cap de serveis d’Urbanisme de Girona, Jordi Domènech, el que es farà és “una estesa elèctrica soterrada i, en part intubada, de cinc quilòmetres per fer arribar al centre una potència de 1.700 kW”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.