Assalten i lliguen a casa la mestressa d’un basar xinès de Platja d’Aro

Assalten i lliguen a casa la mestressa d’un basar xinès de Platja d’Aro

Segons Informa El Punt Avui Platja d’Aro ha estat l’escenari d’un altre assalt violent en un domicili, que es va perpetrar el 29 d’octubre a la matinada, tot i que no havia transcendit fins ara. La víctima va ser la mestressa del basar xinès Euroasia, que va ser atacada a casa seva, davant del seu comerç, a l’avinguda Cavall Bernat, en ple centre de la població.

Els assaltants, tres homes que anaven amb la cara tapada amb una mena de buf o bufanda, van irrompre al domicili de l’empresària de matinada, aprofitant –se suposa que ho tenien controlat– que el marit i el fill de la dona eren de viatge a la Xina. Els lladres, que no consta que anessin armats, van embenar els ulls a la dona, la van emmordassar i la van deixar lligada un cop ells van haver arreplegat el botí: més de 6.000 euros en efectiu i la col·lecció de joies de la mestressa de la botiga.

Un cop els assaltants van ser fora, la dona no es va poder deslligar. La va trobar emmordassada i immobilitzada un treballador del basar, que va ser el que va trucar a emergències i va fer mobilitzar els Mossos, que van deslliurar la dona de les lligadures un cop van arribar al pis. A través de les dades que va aportar la víctima, els Mossos van detenir, poques hores després, un extreballador del seu negoci. Tot i que la dona no els va poder veure bé el rostre, va poder treure conclusions a través de les veus. Malgrat que no va resultar ferida, la víctima va patir una gran angoixa mentre estava lligada i emmordassada, i ha anat a la Xina per recuperar-se, segons van explicar ahir els seus compatriotes del basar Euroasia.

Tot i que aquest cas és, pel modus operandi i l’objectiu econòmic, un assalt violent en un domicili de manual, els investigadors consideren que, per la relació que hi ha entre la víctima i un dels assaltants, no es pot emmarcar dintre de les accions que perpetren els encaputxats que ataquen la gent a casa seva per robar-los, perquè el vincle entre tots dos fa que el mòbil no sigui el simple robatori i que l’acció s’assembli més a una revenja.

La Teresa du el penjoll “receptat” pel lladre

Platja d’Aro és un municipi especialment castigat pels assalts violents. A part del que va costar la vida al president de la patronal Jordi Comas, el 18 de novembre de l’any passat, se n’han perpetrat una colla. El 18 d’octubre del 2012, n’hi va haver un, amb rerefons de revenja també, a l’edifici Beach Palace; el 19 de gener van assaltar una família al seu xalet de la urbanització Mas Nou i els van robar uns 20.000 euros; el 2 d’octubre uns encaputxats van assaltar un xalet a la urbanització El Vilar d’Aro i un dels lladres va agredir sexualment la mestressa, i el dia 11 de novembre tres encaputxats van assaltar el Mas Moner i van tenir lligats i amenaçats durant cinc hores el matrimoni gran que hi viu. I en aquesta ocasió un dels lladres va mostrar el seu cinisme dient a la mestressa de la casa, Teresa Pérez: “Si hagués portat un aparell de teleassistència, la Creu Roja hauria vingut en un tres i no res.” Ara, la Teresa ja porta un dels penjolls de teleassistència, tramitat per la policia local de Platja d’Aro, que, de fet, ja havia recomanat en més d’una ocasió al matrimoni del Mas Moner que s’hi connectessin. Ho han fet en un moment en què la Diputació també ha proposat que els aparells de teleassistència que ja donaven cobertura sanitària a molta gent serveixin també per alertar de robatoris a les cases de la gent gran. A banda de posar el penjoll a gent que el pot necessitar, la policia local de Platja d’Aro ha establert un sistema de controls permanents que duen a terme des d’aquesta setmana per anar, porta per porta, a totes les urbanitzacions, els punts més vulnerables.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.