FERMENTACIÓ SUBMARINA DE CAVA A SFG

FERMENTACIÓ SUBMARINA DE CAVA A SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu L’empresa Freixenet S.A. va cursar l’1 de juliol de 2013, una petició al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per a la realització de l’estudi experimental sobre la segona fermentació a pressió de 3 atmosferes davant de la costa de Sant Feliu de Guíxols.
D’un temps ençà les empreses productores cava ofereixen en la seva gamma de productes aquesta variant innovadora que, pel moviment constant de les ampolles dipositades en gàbies, la temperatura i la poca llum que arriba a 20 metres de fondària els permet assolir un producte amb un bouqué especial.
Les ampolles solen adquirir una pàtina característica i es cobreixen de petxines i mol·luscs, la qual cosa permet que la presentació també tingui una imatge innovadora dins de l’oferta habitual del cava, una modalitat que s’hauria iniciat fa uns deu anys i que moltes empreses han incorporat a la seva oferta destinada a un segment preferent del seu mercat amant de les exclusives.
Les ampolles de cava solen reposar dins d’unes gàbies metàl·liques per un període d’entre 2 i 6 mesos i la reconeguda empresa catalana ha fet una petició per a 2 gàbies d’acer inoxidable amb un volum aproximat d’1 m³ cadascuna que contindran 25 ampolles de cava que hauran d’ocupar un espai màxim de 6 m².
La Generalitat, així com la Capitania Marítima de Palamós, han resolt favorablement aquesta petició que cal que l’Ajuntament ratifiqui, acció que s’ha de coordinar amb la Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols per tal de notificar la presència de les gàbies per no interferir en les seves pesqueres.
En declaracions de l’alcalde a la nostra emissora, la zona escollida es troba prop dels illots de Les Balelles, davant de la Volta de l’Ametller, i el període concedit abasta des del passat 15 d’octubre de 2013 fins l’1 de juliol de 2014.
En l’informe que han redactat els serveis tècnics de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Feliu, destaquen que caldria substituir els morts de formigó que s’hi contemplen per barrines d’anclatges ecològiques així com assegurar que reposaran en un fos sorrenc i en cap cas sobre roca, praderies de posidònia pre-coral.ligen, coral.ligen i grapissar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.