S.O.S. DE FILIPINES A XARXA SOLIDÀRIA

S.O.S. DE FILIPINES A XARXA SOLIDÀRIA

Segons Informa Radio Sant Feliu La Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols dóna suport, entre d’altres projectes a Filipines, a dues cases d’acollida per a infants ubicades a la part occidental de l’illa de Negros, molt afectada pel tifó. Aquest dilluns la delegació de Sant Feliu ha rebut el següent whatsapp de la seva contrapart Kalipay Negrense Foundation:
«Estamos muy mal! Necesitamos ayuda! Necesitamos agua, comida y medicinas. La situación en tantos, tantos sitios, es desesperante y caótica, incluyendo el Norte de Negros. Varios pueblos devastados. Mucha gente pasando hambre. Empiezan los robos y peleas para conseguir comida. Si alguien quiere ayudar, puede enviar dinero a nuestra cuenta en Kalipay y nosotros nos comprometemos a comprar comida y medicinas y distribuirlos. Ahora mismo lo estamos haciendo con donación recibido desde Francia. Vamos a tope».
Xarxa solidària de Sant Feliu de Guíxols ha facilitat el seu número de compte (La Caixa: 2100-8104-26-2100631896) per a tothom que vulgui fer la seva donació. Cal posar “FILIPINES” a l’assumpte i es farà arribar els fons recollits a la contrapart Kalipay Negrense Foundation, que gestiona les dues cases.
El pas del tifó ‘Haiyan’ per les Filipines ha deixat un rastre de mort i desolació a bona part de l’arxipèlag. I a hores d’ara, es fa díficil quantificar el desatre perquè no es té notícia d’algunes comunitats que han quedat aïllades, a causa dels talls a les carreteres i a la manca absoluta de comunicacions.
Segons les autoritats filipines, el tifó hauria provocat uns 10.000 morts i uns 4,28 milions de persones, de 270 localitats del centre de Filipines, haurien quedat afectades per la tempesta més devastadora de la història d’aquest país. Al col·lapse per el tifó, cal sumar-hi, a més, els saquejos que han començat, a causa de la fam, la manca d’aliments, l’aigua i l’electricitat. Filipines ha fet una crida a la comunitat internacional. I és que tan sols fa 4 setmanes, aquest país ha hagut de fer front als efectes d’un terratrèmol de 7,2 graus d’intensitat a l’escala de Richter que ja havia afectat el centre del país.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.