El pàrquing de caravanes de Sant Feliu serà de pagament

El pàrquing de caravanes de Sant Feliu serà de pagament

Segons Informa El Punt Avui L’aparcament gratuït d’autocaravanes de Sant Feliu de Guíxols, situat a tocar de l’inici de la carretera de Tossa, serà de pagament a partir de l’any que ve, segons va avançar l’alcalde, Joan Alfons Albó, en l’últim ple municipal. El portaveu d’Esquerra, Jordi Vilà, va alertar que, arran de l’obertura de la nova esplanada per a vehicles de Cal Negre, alguns caravanistes han començat a estacionar a l’aparcament de turismes, i va preguntar si estava previst incrementar-hi el control.

El pàrquing de caravanes funciona des de fa anys amb una infraestructura modesta i una capacitat per a una vintena de rulots. Però des del govern local han observat que cada cop les estades de caravanistes s’allarguen més: “Hi ha poca rotació, i cal trobar l’equilibri perquè, si no, acabem fent competència deslleial als càmpings privats”, va admetre ahir el regidor de Serveis, Quim Clarà, que tot i així sosté que el perfil turístic dels caravanistes és molt atractiu per als comerços i negocis de la ciutat.

L’aparcament, tot i no disposar de serveis per carregar bateries, omplir dipòsits d’aigua potable i desaiguar sanitaris de les caravanes, és ben valorat pels usuaris. És a pocs metres de la platja, el monestir i el nucli antic, però alhora ocupa una zona molt tranquil·la que limita amb la primera franja boscosa de l’Ardenya. Els rètols adverteixen que l’estada màxima és de cinc dies, però a la pràctica no hi ha cap funcionari que controli si els usuaris d’una caravana han superat el termini.

Quota tova tot l’any

Clarà va explicar ahir que una de les opcions en estudi és implantar una “tarifa tova”, que podria oscil·lar entre els 10 i els 15 euros per dia d’estada i controlada pel mateix personal que vigila les zones blaves. Com a contrapartida, els diners servirien per millorar les condicions de l’aparcament, amb preses d’electricitat, aigua i possibilitat de buidar les aigües negres.

La tarifa s’aplicaria els dotze mesos de l’any, tot i que encara no està clar si diferenciaran l’import entre la temporada alta i la baixa. Al municipi veí de Platja d’Aro, per exemple, l’aparcament municipal per a caravanes és obert –i gratuït de moment– només entre l’octubre i el març, que és quan els càmpings tanquen. Però entre Setmana Santa i finals d’estiu hi instal·len pòrtics que només permeten l’entrada de turismes, per no restar clients als negocis.

A Sant Feliu, la idea del pòrtic la traslladaran a la nova esplanada reservada a turismes de Cal Negre, per evitar la picaresca que conductors d’autocaravanes s’instal·lin a l’aparcament convencional per evitar pagar la tarifa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.