El rellotge de Sant Feliu torna a funcionar

El rellotge de Sant Feliu torna a funcionar

Segons Informa El Punt Avui El rellotge i el campanar de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols van tornar a funcionar la setmana passada amb un nou mecanisme electrònic, després de més de sis mesos aturats per l’avaria de l’antiga maquinària de rodes mecàniques. Diversos rellotgers la van analitzar fins a finals d’estiu, uns mesos en què van sovintejar les queixes de guixolencs que no entenien que el rellotge no es reparés, però al final els experts van concloure que la reparació –a més de costosa, perquè hauria requerit reproduir peces originals– no hauria garantit la precisió del funcionament del rellotge.

Com que la maquinària mecànica tampoc no tenia una singularitat rellevant, l’alcalde, Joan Alfons Albó, va decidir convocar un procés per adquirir un nou sistema, que finalment ha costat poc més de 5.900 euros. Entre els avantatges, Albó destaca el fet que el so de les campanes es pot desactivar entre les 12 de la nit i les 8 del matí, per facilitar que els veïns de la plaça del mercat puguin conciliar la son.

L’altre punt fort del nou sistema és que el campanar pot reproduir melodies. Cada migdia, per exemple, sonen 15 segons de la sardana Juny, l’himne local, de Juli Garreta. I en la diada nacional tocarà Els Segadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.