RAMPOINES I MIGRACIONS MARINES A SFG

RAMPOINES I MIGRACIONS MARINES A SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquests darrers dies ha cridat molt l’atenció la foto publicada a Internet d’un cotxe dels que es pot trobar a la porta d’algunes botigues i que funciona amb un euro. Sembla ser que algú el va llençar al mar per fer-lo desaparèixer.
Aquesta és una de les rampoines que els bussos de Piscis Diwing i la resta de voluntaris varen extreure en la ja clàssica neteja del fons marí de Sant Feliu que es va celebrar fa uns dies. Recordem que fa un parell d’anys l’atracció submergida va ser una moto.
De tota manera el responsable de la iniciativa, Fran Gómez, es mostrava molt satisfet per la poca brossa que resta en el fons marí, la majoria de la qual és llançada per pescadors atès que es tracta de xarxes, ploms i altres estris que llencen al mar.
El submarinista comentava que s’ha passat del volum de tres contenidors grans d’obra plens de brutícia d’altres anys, a un dels que hi dipositem el rebuig, la qual cosa demostra que la feina feta al llarg dels anys ha permès que Sant Feliu tingui el fons més net d’aquesta zona del litoral.
Per tal que en properes edicions la resta de la ciutat pugui participar del que considera una festa, les properes edicions es faran als Jardins Juli Garreta.
Preguntant sobre les migracions, de les quals solen informar al seu Facebook, Fran Gómez ens sorprenia quan comentava que  hi ha una important colònia de dofins entre Sant Feliu i Begur que no estan de pas sinó que ja són “residents” i que en aquests dies s’estan detectant migracions cap el sud  de fitoplàncton, autròfons i petites meduses que conformen una “sopa” d’elements del quals s’alimenten especialment les sardines que al temps atrauen a dofins, balenes i altres espècies a més dels peixos lluna que es poden guaitar a cop d’ull des de l’escullera del port i els promontoris ganxons.
Assegurava que, a l’alçada de Sant Feliu, hi ha un riu de les profunditats per on es desplacen tota aquesta mena de nutrients que permeten que la vida submarina sigui molt rica i espectacular per a aquells que tenen la possibilitat de submergir-se i contemplar-la.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.