Nou aparcament amb 180 places gratuïtes a Sant Feliu

Nou aparcament amb 180 places gratuïtes a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui Les obres per habilitar 180 places noves d’aparcament gratuït a l’esplanada de Cal Negre, al primer revolt de la carretera de Tossa, conclouran aviat per compensar la pèrdua del pàrquing de l’Horta d’en Palahí, després que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el propietari d’aquest darrer solar no es van posar d’acord sobre el preu de la renovació del contracte de lloguer.

La nova esplanada, d’uns 5.000 metres quadrats, no és tan cèntrica, però és de titularitat municipal i és a cinc minuts caminant del centre, molt a prop d’equipaments com el monestir –amb l’Espai Carmen Thyssen– i el teatre municipal Narcís Masferrer. Els treballs de condicionament han costat uns 30.000 euros, i després de compactar-la hi posaran una capa de base granulada per prevenir-hi el fangueig. La regidora de Disciplina Urbanística, Dolors Ligero, no descartava fa pocs dies a Ràdio Sant Feliu que més endavant l’asfaltin, hi pintin senyalització viària i la dotin amb enllumenat, per garantir la seguretat dels vehicles que hi estacionin a les nits.

A priori, el govern guixolenc no comptava que hi cabessin tantes places, ja que presentava un desnivell notable i hi havia indicis que el terreny era força rocós, però finalment es produirà un guany net de places en comparació amb l’aparcament de l’Horta d’en Palahí. L’esplanada de Cal Negre ja es feia servir improvisadament en dies de gran afluència de vehicles, com ara pel Carnaval, però ara els conductors hi podran circular sense patir per fer malbé la part baixa dels cotxes.

El futur de l’Horta

L’opció de recuperar l’Horta d’en Palahí, però, tampoc no es descarta. En el darrer ple, el regidor de Serveis, Quim Clarà, va explicar que els havien arribat veus que l’actual propietari en negociava la venda a un empresari local, i que si l’operació reeixia possiblement s’entendrien amb la nova propietat per continuar explotant el solar com a aparcament, però amb un lloguer inferior –el govern no volia passar de 10.000 euros anuals.

De tota manera, com que el solar de l’antiga horta no està tancat, la prohibició d’aparcar-hi només va durar el temps que alguns conductors van trigar a retirar les tanques metàl·liques d’obra. Clarà avança que si arriben a un nou acord de lloguer, potser l’asfaltarien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.