Estiu amb menys robatoris en domicilis de Platja d’Aro

Estiu amb menys robatoris en domicilis de Platja d’Aro

Segons Informa El Punt Avui Una de les punts febles de la seguretat al terme municipal de Castell-Platja d’Aro al 2012 van ser els assalts a domicilis, amb la tràgica mort de l’empresari Jordi Comas com a exponent més mediàtic, el 19 de novembre. El grau d’incidència dels assalts, però, ha minvat aquest estiu respecte a les dades del trimestre comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2012. L’any passat, en aquest període, se’n van denunciar fins a 58, mentre que aquesta temporada els cossos de seguretat que operen al municipi només n’han registrat 32, un 45% menys.

Les dades les va donar ahir el sotsinspector en cap de la policia local de Castell-Platja d’Aro, David Puertas, durant la festa anual del cos de seguretat. Tant l’alcalde, Joan Giraut, com el director territorial d’Interior, Albert Ballesta, que va insistir que la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra continua treballant per identificar i detenir els responsables de la mort de Comas, van tenir paraules de record per a l’hoteler i expresident de la FOEG.

Al marge de la reducció de robatoris en domicilis, al municipi han repuntat –un 37% més– sobretot per l’increment de sostraccions de telèfons intel·ligents entre joves, el saldo de delictes i faltes denunciades ha davallat lleugerament (-0,37%).

Més serveis

El cos ha treballat més aquest estiu, amb més de 5.900 serveis. L’activitat que més fruits ha donat, però, ha estat a escala de seguretat viària: el nombre d’accidents de trànsit s’ha reduït d’un 12%, amb cap víctima mortal. Respecte a les més de 1.500 denúncies per infraccions, Puertas va esmentar els 67 conductors multats per no haver passat la ITV, 10 més per falta d’assegurança en vigor i 66 per positius d’alcoholèmia, un 46% més que l’estiu del 2012. El sotsinspector va fer una crida a la conscienciació sobre els efectes de l’alcohol i les drogues, arran de les més de 270 multes per consum d’alcohol al carrer i 165 per tinença o consum de substàncies estupefaents.

El cos va distingir els agents que han fet actuacions destacades en l’últim any i els que arriben als 25 i 30 anys en servei, i va lliurar, per primer cop, una medalla al mèrit policial amb distintiu lila. També van reconèixer la feina del responsable de la comissaria del Cuerpo Nacional de Policía a Sant Feliu, Ángel Camafreita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.