La Taverna del Mar de Sant Feliu és de l’Ajuntament

La Taverna del Mar de Sant Feliu és de l’Ajuntament

Segons Informa El Punt Avui La restauradora Mercè Pellicer, que ha regentat La Taverna del Mar a la platja de Sant Pol durant les últimes tres dècades, es prepara per al que pot ser l’últim cap de setmana del negoci. El restaurant, a peu de les onades, ocupa els terrenys d’una concessió del domini maritimoterrestre que la família Ensesa –promotora de l’hostal de la Gavina i la urbanització de s’Agaró– va obtenir de Costes de l’Estat l’any 1925. Pellicer n’ha estat la llogatera des del 1981, però arran de la mort del seu marit, el 2004, la família Ensesa va reclamar l’extinció de l’arrendament, ja que segons el contracte la successió s’havia de fer en vida.

En l’ordre d’execució de la sentència del 22 d’abril, la titular del jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha decretat el desnonament del negoci divendres vinent, una situació que compromet també el futur laboral dels 57 empleats del restaurant en temporada alta.

Troballa inesperada

Les hereves dels Ensesa reclamen a Costes des del 2003 la concessió del restaurant com a pròpia, però a l’arxiu de l’Ajuntament de Sant Feliu ha aparegut un conveni del 1985 que acordava la cessió al consistori de les instal·lacions de La Taverna i la concessió del domini maritimoterrestre. El van signar l’aleshores alcalde, el socialista Josep Vicente, i el pare de les demandants, Josep Ensesa Montsalvatge. El local del negoci i la concessió passaven a ser de titularitat municipal a canvi de la requalificació de 24.500 metres quadrats del paratge de Sant Pol per a la construcció d’apartaments.

El conveni fins i tot es va debatre en un ple municipal, però el govern de Vicente no va cursar el canvi de nom de la titularitat. El Ministeri, a banda, ha incoat diversos expedients per declarar la caducitat de la concessió, ja que l’edifici es va aixecar sense llicència el 1935, no consta que s’hagi pagat mai el cànon econòmic i, per exemple, l’autorització ministerial prohibia expressament arrendar el terreny a un tercer.

Al llarg del litigi, des del 2004, Pellicer ha continuat consignant l’import del lloguer al compte del jutjat, amb un saldo positiu de centenars de milers d’euros. El govern ganxó ha remès a la jutgessa còpia del conveni que els atorga la titularitat. L’alcalde, Joan Alfons Albó, demana que Costes revoqui la concessió vella pel “frau de llei” i els la renovi, i a més reclamarà els lloguers consignats com a municipals.

One Response to "La Taverna del Mar de Sant Feliu és de l’Ajuntament"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.