Santa Cristina vol mantenir el creixement urbanístic del POUM

Santa Cristina vol mantenir el creixement urbanístic del POUM

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro està negociant amb l’empresa Suberolita la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la el POUM del municipi, aprovat l’any 2007. La sentència anul·la la delimitació i la regulació del pla de millora urbana Suberolita ja que “queda provada la inviabilitat econòmica del sector”, per la qual cosa dóna sis mesos a les administracions catalana i cristinenca per acreditar l’ordenació de l’àmbit que sigui procedent. Segons l’alcalde Josep Llensa, estan en negocacions amb l’empresa i, de fet, ja hi ha una proposta sobre la taula. La sentència també detecta un excés de creixement urbanístic d’acord amb el Pla director de l’Empordà, però que el consistori intentarà conservar.

El pronunciament judicial respon a un contenciós administratiu que va interposar l’empresa Suberolita contra l’aprovació del POUM. Aquest document configurava el sector PEMU 1 Suberolita en la finca que l’empresa utilitza per emmagatzematge i comercialització, passant-la d’ús industrial a residencial, una transformació que l’empresa considerava inviable econòmicament, entre altres paràmetres. Cosa que la sentència estima.

El veredicte també fa referència al creixement urbanístic del POUM. En aquest sentit, el dictamen judicial sentencia que la previsió supera el 30% que li permet el Pla director territorial de l’Empordà. Aquest excés, concreta la sentència en base a un dictamen forense, és de 132,91 hectàrees, motiu pel qual condemna la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro a eliminar-lo en un termini de sis mesos.

No obstant això, i com ha manifestat l’alcalde, la voluntat del consistori cristinenc és mantenir aquest creixement urbanístic. Llensa, però, té clar que la darrera paraula la té el Tribunal Superior de Justícia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.