Superàvit amb traves

Superàvit amb traves

Segons Informa EL Punt Avui El present mandat de Joan Giraut a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, malgrat la crisi econòmica, està sent molt més plàcid que l’anterior, marcat per la moció de censura amb què el PSC, ICV i el PP l’havien apartat de l’alcaldia. El batlle destaca el superàvit dels comptes municipals, amb un romanent de 2,6 milions a finals de l’anterior exercici, com una de les garanties per anar tirant endavant el darrer programa electoral. Els punts que depenien de l’Estat o la Generalitat, però, són els que el govern local té més coll amunt.

CiU va resumir les seves propostes en 12 punts sintètics, per bé que Giraut recorda que el programa era més extens. Entre les obres previstes, l’actuació més avançada és el parc dels Estanys. D’altres, com l’hotel d’entitats a les actuals dependències d’Urbanisme, l’obertura dels nous locals per al casal juvenil o la instal·lació de càmeres de vigilància en urbanitzacions, es començaran a concretar passat l’estiu. En el pla turístic, continuen els tràmits per aconseguir la certificació de destinació turística familiar (DTF), tot i les dificultats econòmiques d’alguns establiments per tirar endavant les adequacions requerides. I l’alcalde destaca altres accions fora del programa, com l’ampliació de les terrasses cap a la superfície de calçada anteriorment ocupada per aparcaments o la instal·lació d’una càmera del temps de TV3, un recurs perquè les imatges de les platges del municipi es colin en les sobretaules dels espectadors catalans.

Tot i la bonança dels comptes locals, el govern de Giraut ha tornat a topar amb la manca de pressupost de l’Estat amb vistes a la reobertura del camí de ronda fins a la platja de Belladona, encara tallat des de l’esllavissada de 2010, o l’arribada del passeig marítim al Port d’Aro amb una passera de vianants que salvi la desembocadura del Ridaura. En els dos casos, l’alcalde admet que han plantejat l’opció del cofinançament, com ara les inversions dels propietaris de finques en el cas del camí o les negociacions amb la junta de compensació de l’ampliació del port per mirar d’assumir part dels costos del passeig. És una aposta similar a la de la nova escola Vall d’Aro, a mitges amb la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.