Fuig de la comissaria i es tira al riu, a Girona

Fuig de la comissaria i es tira al riu, a Girona

Segons Informa ElPunt Avui Espectacular detenció a Girona d’un home rus, Evjeni Balashov, que per intentar evitar que executessin una ordre d’expulsió contra seva va esbotzar a coces una porta de la comissaria de la Policía Nacional, va saltar la paret del pati de la seu policial, es va llençar al riu i es va amagar entre la vegetació de la zona de la confluència entre l’Onyar i el Ter.

Els fets van passar el dia 1 d’agost a la tarda. Evjeni Balashov, veí de Platja d’Aro, que tenia dictada una ordre d’expulsió com a permuta d’una condemna judicial, va ser localitzat per un funcionari dela brigada d’estrangeria de la Policía Nacional a Girona i va ser conduït a la comissaria de Pedret. Quan es complia el tràmit de lectura de drets i se li havia explicat que quedava detingut per ser expulsat al seu país, Evjeni Balashov va aixecar-se d’una revolada, va rebentar la porta posterior d’una coça, va entrar al pati saltant per damunt dels cotxes aparcats i va saltar la paret per accedir al carrer. El funcionari, que estava distret fent precisament una trucada per avisar de la detenció la mare de Balashov, no va poder aturar-lo i va córrer darrere seu amb un cotxe. Els policies que feien el servei de seguretat a la porta també es van afegir a la persecució a peu. El fugitiu es va despenjar des del pont de l’entrada a la Copa i es va tirar a l’aigua.

Policies amb l’aigua als genolls

Un cop el fugitiu va ser dins de l’aigua es va anar a amagar enmig dels matolls que hi ha prop de la zona de la illa de l’aiguabarreig dels riu Ter i Onyar. Un agent de la policia municipal, que també es va incorporar a la persecució del fugitiu, i el funcionari que feia els tràmits de l’expulsió, que es va despullar de rellotge, cartera i sabates, van optar per ficar-se també dins del riu i anar a buscar el fugitiu per procedir a detenir-lo. El van trobar amagat enmig dels joncs, el van emmanillar i el van treure de l’aigua. L’endemà mateix, la Policía Nacional el va traslladar fins a Moscou i el va entregar a les autoritats russes juntament amb l’ordre d’expulsió de l’Estat i el document que li prohibeix l’entrada als països de l’espai Schengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.