EL NIU DE METRALLADORES SERÀ VSITABLE

EL NIU DE METRALLADORES SERÀ VSITABLE

Segons Informa Radio Sant Feliu L’Ajuntament de Sant Feliu s’ha posat mans a l’obra per tal de donar visibilitat als nius de metralladores de defensa de la badia de Sant Feliu de Guíxols durant la Guerra Civil, dels quals el més important es troba sota l’esplanada del mirador d’El Salvament de Nàufrags, també anomenat El Fortim.
És una iniciativa a través de la qual es pretén ampliar l’oferta que aporti elements per a la memòria històrica dels esdeveniments succeïts a la Ciutat i, en aquest cas, es tracta del punt més important de defensa de l’accés, a través de la badia, de la flota enemiga que es complementava amb altres bunkers situats a la Punta de Gabí,  a tocar de Les Planetes i al promontori de l’actual Club Nàutic.
Ja fa setmanes que s’està treballant en el d’El Salvament on, històricament, els infants hi ha entrat tant per un forat lateral, com per una de les bocanes de guaita que es troben a l’exterior de la barana i que fa anys es varen tapar.
Però l’accés original es troba al centre de l’esplanada, que es feia a través d’una escala que ja estat descolgada, i s’està procedint als reforç dels laterals amb formigó per tal d’assegurar el seu accés que es tancarà amb una porta corredora.
Quant a l’interior, es netejaran, s’esborraran les pintades, es recuperarà l’estat de les parets i s’hi posaran plafons informatius amb fotografies del temps de la Guerra Civil amb vaixells enfonsats a la badia. També es mostrarà un plànol amb totes les fortificacions de Sant Feliu, un manual d’us de les armes per part dels soldats i, a més, s’estan fent les gestions oportunes perquè, fins i tot,  s’hi col·loqui una metralladora original que, sembla ser, ja tindrien localitzada.
El Salvament amb la seva edificació de 1890, és un dels punts turístics, històrics i paisatgístics més  importants de Sant Feliu on, a més d’acollir l’únic museu d’aquestes característiques amb el bot de salvament Miquel de Boera i els seus estris, s’hi troben les restes del  poblat iber del Segle V aC., en un dels penya-segats  s’hi situa el martiri de Sant Fèlix i, amb la recuperació del niu de metralladores, es fa un important pas endavant per tal d’aprofitar tot el seu potencial.

One Response to "EL NIU DE METRALLADORES SERÀ VSITABLE"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.