PREPARANT EL CONCURS DE PATCHWORK DE SFG

PREPARANT EL CONCURS DE PATCHWORK DE SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu El dia 14 de setembre es portarà a terme a Sant Feliu de Guíxols la V Fira Mediterrània de Patchwork de Sant Feliu de Guíxols.
Les persones que vulguin presentar les seves obres de patchwork a concurs, les poden presentar del 19 d’agost al 8 de setembre a l’Oficina de Turisme.
Posteriorment, del 9 al 22 de setembre les obres quedaran exposades al pati de l’ajuntament i l’entrega de premis serà el dia de la fira a les 18 hores a la carpa de tallers. També hi haurà altra exposició paral·lela a la capella de l’antic hospital.  Trobareu el full d’inscripció al web de l’Ajuntament www.guixols.cat
El patchwork és un vocable anglès, que significa treball d’apedaçar o bé el que ve a ser la confecció de peces unint fragments de teles de diferents tipus i colors, conegut també com a treball amb pegats o simplement pegat totalment artesanal.
El patchwork, l’aplicació i l’embuatat, són tres tipus de labors tant relacionades entre si que poden fins i tot, emprar-se en conjunt.
Probablement aquestes tres tècniques es troben entre les formes més antigues de costura, i la seva intervenció, es va deure segurament més a la necessitat que no pas a les pretensions ornamentals, ja que caldria passar molt temps abans que comencessin a utilitzar-se amb aquestes finalitats. El seu origen data d’èpoques molt antigues, encara que és molt difícil precisar una data de referència perquè malgrat haver-se trobat mostres com ara una tenda funerària egípcia de patchwork i aplicacions del segle IX abans de Crist, una funda per a cadira de muntar amb aplicacions de feltre del segle V o IV abans de Crist al sud de Sibèria; i una catifa embuatada de la regió de Turania, al costat del Mar Negre, que data del segle I abans de Crist (les vores del qual estan adornats amb sanefes de formes aplicades farcides amb dibuixos lineals embuatats, realitzats a repunt), la complexitat d’aquests treballs fa pensar que el naixement d’aquestes tècniques és fins i tot anterior.
En l’actualitat és una de les tècniques recuperades i que milions de persones practiquen especialment de forma lúdica, artística i d’entreteniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.