Una entitat vol salvar la nàutica popular a Sant Feliu

Una entitat vol salvar la nàutica popular a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui La pràctica totalitat dels poc més de 40 usuaris d’amarradors populars per a petites embarcacions que encara depenen de Ports de la Generalitat s’oposa al propòsit de l’organisme de traspassar-ne la gestió a l’empresa Nàutic Vell SL un cop vagin finalitzant les concessions vigents. El col·lectiu, de moment, ha constituït una associació –El Fortim– i el seu president, Ramón Rodríguez, avança que es volen “presentar al concurs per obtenir la concessió dels espais quan expirin les actuals, al 2015”.

La Cambra de Comerç de Sant Feliu va aconseguir l’any passat la concessió de l’antic edifici del Club Nàutic, una operació per dinamitzar els entorns del turó del Fortim que es preveia finançar, però, amb els ingressos dels 70 amarradors que Ports de la Generalitat va incloure en la concessió durant 25 anys. Rodríguez, però, es queixa que “Nàutic Vell cada cop gestiona més amarradors populars” i les tarifes que ara paguen a Ports, d’uns 1.600 euros anuals, estan sent substituïdes per preus de mercat, una mica més econòmics que els dels clubs nàutics però entre 1.000 i 2.000 euros superiors a l’any.

Els afectats posseeixen embarcacions d’eslores curtes i defensen que en algun cas fa més de 25 anys que són als amarradors. El concurs pel qual Ports va adjudicar el primer paquet d’amarradors a la Cambra, l’any passat, els va agafar de sorpresa. “Encara l’estem buscant al DOGC i no trobem la seva publicació”, explica el president del Fortim. Però com que les seves concessions s’havien renovat a inicis de 2012 per tres anys més, esperen poder competir quan es publiquin les noves bases.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.