La Biblioteca de Sant Feliu rep 17.000 visitants durant l’estiu 2010

La Biblioteca de Sant Feliu rep 17.000 visitants durant l’estiu 2010

Els mesos de juliol i agost han estat els més concorreguts de l’any, igual que ja va succeir el passat estiu de 2009.

Les Biblioteques Públiques s’han convertit, aquests darrers anys, en espais de cultura capdavanters a Catalunya. Bona mostra d’això són els resultats d’afluència de públic durant els mesos de juliol i agost, que es veu incrementada per l’arribada de turistes i estiuejants, persones de pas o amb segona residència.

Sant Feliu de Guíxols, com a ciutat turística, no és aliena a aquest fenomen. Als estius de 2003 a 2007 l’afluència rondava entre els 12000 i els 14000 visitants. Ja al 2008 es va notar un increment considerable, superant els 15000. Però ha estat aquests 2009 i 2010 que s’ha batut el rècord fins al moment. L’afluència mitjana ha estat de 325 visitants diaris. Amb aquestes dades, aquest any es preveu tornar a arribar als més de 80000 usuaris anuals com ja va succeir l’any 2009, xifra a la que no s’arribava des dels primers anys del nou equipament.

Cal destacar de l’estiu les activitats d’animació a la lectura que, per tercer any consecutiu, es fan en col·laboració amb el Casalet de l’Ajuntament de St. Feliu. Aquest projecte conjunt suposa una afluència de públic infantil que, amb els seus monitors, fan un ús específic dels llibres de la Biblioteca, de la lectura i dels contes. Els més de 300 nens i nenes del Casalet han pogut gaudir cada setmana de les narracions i jocs sobre follets i fades, ogres i gegants, bruixes i bruixots, amb el suport dels llibres de què disposa la Biblioteca, dels materials preparats pel personal de la Biblioteca i de la conducció de l’activitat per part dels monitors del Casalet.

Un altre dels èxits dels darrers temps ha estat l’arribada massiva del servei d’Internet i, molt especialment, de les xarxes inalàmbriques WIFI a les Biblioteques. En el cas de Sant Feliu, aquest estiu s’han comptabilitzat més de 3000 sessions d’Internet in situ amb els ordinadors de la pròpia Biblioteca i més de 2000 sessions de WIFI amb els portàtils dels usuaris (aquesta xifra s’ha duplicat respecte el 2008, amb només 1000 sessions).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.