Secret de sumari en el cas de la dona morta a Sant Feliu

Secret de sumari en el cas de la dona morta a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui La família de María del Carmen Sebastián Femenías, la veïna de Sant Feliu de Guíxols que el 9 d’abril al vespre va ser trobada morta i lligada amb brides a casa seva, ha comparegut al jutjat com a acusació particular amb la intenció que s’esclareixin les circumstàncies que van posar fi a la vida de la dona, de 69 anys. De moment, però, els familiars no han pogut accedir a cap de les diligències d’investigació perquè, tal com els van comunicar a l’hora d’oficialitzar la compareixença al jutjat, el cas està sota secret de sumari: una mesura judicial que s’adopta per poder investigar sense que les parts tinguin constància de quines línies se segueixen i les diligències que es practiquen.

Inicialment, els Mossos d’Esquadra i els forenses van considerar la mort un suïcidi i l’alcalde de Sant Feliu, fins i tot, ho va pregonar com a tal en el seu Facebook. Però la família creu que Sebastián –que era podòloga, estava preparant un viatge i estava entusiasmada amb la seva néta, a qui li dedicava molt de temps– no responia al perfil suïcida. També van sospitar que a l’habitatge, tot i que no hi havia res desendreçat, s’havien mogut coses de lloc i els va semblar que hi podia faltar alguna pertinença.

El cos de la dona es va descobrir perquè la seva jove, que tenia clau, va voler entrar al domicili i no va poder perquè hi havia les claus posades per dins. Van alertar la policia i els bombers, que van accedir per una finestra. A l’interior, van localitzar la dona morta, asseguda en una butaca i amb una brida al coll i una altra que li lligava les mans. De la inspecció de l’escenari, els Mossos van apuntar com a causa probable que es tractés d’un suïcidi i la hipòtesi la van corroborar els forenses, que van concloure que la dona havia mort per escanyament i que era possible que s’hagués posat les brides ella sense ajuda.

Al marge del suïcidi

Però el fet que el jutjat hagi decretat secret de sumari evidencia que s’està investigant al marge de la hipòtesi del suïcidi. Una de les diligències que es practica és el buidatge de l’ordinador que tenia a casa Sebastián, que estava donada d’alta a través d’internet a llocs web de contactes per fer amistats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.