El litoral de Sant Feliu estrenarà un carril per a nedadors aquest estiu

El litoral de Sant Feliu estrenarà un carril per a nedadors aquest estiu

Segons Informa El Punt Avui La regidoria de Platges de Sant Feliu de Guíxols espera habilitar en les pròximes setmanes un carril reservat per a nedadors des de la platja de la badia fins a la cala del Vigatà, que resseguirà el litoral de penya-segats de la punta de Garbí.

El regidor, Quim Clarà, va exposar la idea als responsables de Costes de l’Estat de la demarcació, que no hi van veure cap inconvenient. Malgrat això, les cordades de boies que delimitaran l’àrea de nedadors no es podran començar a instal·lar fins que el ministeri doni el vistiplau definitiu al pla d’usos del litoral guixolenc.

El recorregut, que arrencarà a davant de Can Rius i l’antiga discoteca Palm Beach, a l’extrem sud de la platja, tindrà més d’un quilòmetre i mig de llargada i serà a una distància mínima de 12 metres de les roques, per minimitzar el risc que les onades arrosseguin els usuaris cap a les roques. L’abalisament també impedirà que les embarcacions envaeixin el traçat i permetrà que els nedadors recuperin forces o s’hi puguin agafar si tenen un defalliment o una rampa muscular.

Iniciativa innovadora

A falta d’un camí de ronda continu al voltant de la punta de Garbí, la iniciativa permetrà gaudir d’una nova perspectiva de roques com ara Sang i Fetge, les Planetes, el port Salvi, la punta de la Cova o els illots del Freu i s’Adolitx. Clarà destaca el fet que seran la primera població de la Costa Brava a disposar del servei, a més de facilitar l’entrenament de nedadors aficionats i federats.

El regidor explica que continuen intentant innovar, com ja van fer l’any passat amb la delimitació de dues zones de no fumadors o amb l’experiència de la platja per a gossos, que havien plantejat traslladar aquest any a la petita cala Jonca però que de moment encara no han decidit si es podrà repetir. L’accessibilitat complicada de la cala, les reduïdes dimensions i el fet que en solen fer ús els nudistes han deixat en suspens l’emplaçament, que havia de substituir l’extrem de la platja que té usos portuaris.

Quant a la convivència entre el carril i els nombrosos pescadors aficionats que llancen les canyes al voltant de la punta de Garbí, Clarà creu que no hi haurà conflictes, ja que l’activitat de pesca se sol concentrar als capvespres i les nits, mentre que el trànsit de nedadors es farà sobretot en hores de sol.

One Response to "El litoral de Sant Feliu estrenarà un carril per a nedadors aquest estiu"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.