Diversos grups inversors s’han interessat per l’hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols

Diversos grups inversors s’han interessat per l’hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols

Diversos grups inversors s’han interessat per l’hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols, del qual actualment és dipositària la Generalitat i que ha de sortir a subhasta en els pròxims mesos, segons ha assegurat l’alcalde de la població, Carles Motas.

Aquest hotel, situat en un lloc privilegiat de la badia de Sant Feliu, pertany a un conjunt de 22 immobles que van passar a estar sota control del Govern després de la mort sense hereus dels seus propietaris, els germans Francesc i Joan Anlló.

L’Executiu català té l’obligació per llei de subhastar els béns que rep d’herències intestades (és a dir, sense hereus) i donar els fons que rebi a entitats locals sense ànim de lucre.

Motas, que no ha volgut revelar els noms dels inversors interessats, ha dit que “les necessitats del mercat” i les exigències de qualitat dels turistes apunten que el Panorama serà un hotel de quatre estrelles.

El Panorama és, segons l’alcalde, el complex que ofereix “més atractiu” per als inversors de tots els que van deixar els germans Anlló, donada la seva excel.lent localització en la població.

Una empresa s’ha ofert a obrir, a més d’un complex hoteler, un centre de formació d’hostaleria, segons ha dit Motas, que ha afegit que finalment serà el millor postor qui es quedi l’edifici i decideixi quin tipus d’hotel instal.lar-hi.

Fonts del Departament d’Economia han dit que el Govern s’ha posat “a disposició de l’Ajuntament de Sant Feliu” perquè aquest indiqui quin ha de ser l’ús dels edificis.

Segons el Govern, l’Ajuntament no pot decidir unilateralment quan tindrà lloc la subhasta, que està en mans d’una junta distribuïdora d’herències de la qual formen part, a més de la Generalitat, el consistori, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Diputació de Girona.

No obstant això, el Departament s’ha reunit diverses vegades amb representants del consistori i “ha posat les cartes sobre la taula” en relació al Panorama perquè l’alcalde decideixi quina és la millor opció per al municipi, si subhasta o, donat el mal moment del mercat immobiliari, llogar durant 25 anys per a transferir els diners a entitats del municipi.

Per la seva banda, l’alcalde de de Sant Feliu de Guíxols ha assegurat que el consistori vol canviar el pla general a l’octubre perquè tots els immobles puguin ser rehabilitats com a habitatges, amb l’excepció de l’hotel Panorama i del conjunt de hotels Rex i les Noies, que es mantindran com a espai hoteler.

En el cas del Panorama, l’Ajuntament ha ampliat de 4.300 metres quadrats a 5.000 metres quadrats el sostre edificable.

Motes va dir que l’Ajuntament ha demanat a la Generalitat que li faciliti l’informe que ha elaborat per determinar el preu dels immobles, i que se sumaran a altres dos que faran els tècnics municipals i una empresa especialitzada per encàrrec del govern municipal.

D’aquests tres informes, que espera tenir el mes que ve, el consistori espera obtenir una idea “més o menys exacta” del preu al qual han de sortir a subhasta els edificis, encara que ha remarcat les dificultats per calcular el valor dels immobles que han de seguir sent hotels.

L’alcalde ha expressat el seu desig que la subhasta sigui “viable” i ha exigit al Departament d’Economia “que faci complir la llei” com més aviat i no endarrerir la subhasta: “Les entitats de Sant Feliu no deixaran passar aquesta oportunitat”, ha afegit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.