Servei de vigilància i prevenció d’incendis de Gabarres i Ardenya-Cadiretes

Servei de vigilància i prevenció d’incendis de Gabarres i Ardenya-Cadiretes

Malgrat que encara no s’acabat la campanya de prevenció d’incendis 2010 avui s’ha fet la presentació i valoració del servei local de prevenció d’incendis forestals que s’està duent a terme en els massissos de les Gavarres i Ardenya-Cadiretes.

Aquesta valoració ha estat iniciativa de la Diputació de Girona i hi han participat tots els vigilants i voluntaris d’ADF, Agents Rurals, Bombers i els representats del Consorci de les Gabarres, Consorci de l’Ardenya-Cadiretes (Jordi Mulà) i Carles Motas alcalde de Sant Feliu de Guixols, al centre urbà de Romanyà.

L’acte ha servit per agraïr l’esforç que han fet un any més les administración i tots els recursos humans que han fet possible que una vegada més tots els boscos dels nostres voltants no hagin patit cap incendi. En total fins a dia d’avui s’han produït 35 avisos de columnes de fum, 4 actuacions d’assistència i suport a incendis, 1 primera intervenció d’incendi i 11 actuacions de detecció d’abocaments de deixalles al bosc.

El total de recursos aportats aquesta temporada per a la prevenció i vigilancia d’incendis al massís de les Gabarres i Ardenya-Cadiretes han estat: 6 Vehicles de vigilància i intervenció, 1 vehicle de coordinació, 21 vigilants i un centre de control de ràdio ADF. També s’ha comptat amb la participació de voluntaris amb: 9 vehicles i 140 voluntaris, 4 tractors amb esbrossadores, 5 cubes d’aigua pròpies ADF, 2 pales bulldozer, 8 remolcs d’extinció, 7 motobombes, 3 trituradores, 5 generadors i altres materials per a la poda. Tot els materials i l’equip humà per a conservar i vigilar un àmbit territorial de 45.000 Has. forestals.

Totes les Administracións, Departaments, Ajuntaments, Consorcis i entitats privades han fet en aquesta temporada un esforç, malgrat patir una crisi econòmica que afecta tots el pressupostos, per a mantenir els recursos humans i tècnics que garanteixen la vigilància de les àrees forestals de les Gavarres i Ardenya-Cadiretes per a evitar els incendis a casa nostra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.