Multen un pàrquing que no pagava llum ni ascensor

Multen un pàrquing que no pagava llum ni ascensor

Segons Informa El Punt Avui L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha resolt l’expedient obert contra els titulars de l’aparcament subterrani del mercat amb una multa de 40.868,68 euros pels 68 dies que la instal·lació va estar sense ascensor, del 10 d’octubre al 21 de desembre de l’any passat, a raó de 601 euros diaris.

El pàrquing municipal, promogut sota règim de concessió a finals de la dècada dels noranta, ha canviat de propietaris i ara està en mans de la societat Parking Marquina GIC SA, que n’havia deixat de pagar, a més del manteniment de l’ascensor, la línia telefònica d’emergència de l’elevador, i el subministrament elèctric de l’enllumenat i les bombes que eviten que l’equipament s’inundi amb les aigües freàtiques.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, va negociar personalment al setembre una moratòria perquè els tècnics d’Endesa no deixessin l’aparcament a les fosques. I com que l’Ajuntament és propietari de les places de rotació del primer soterrani –per les quals abonen un cànon anual–, ara negocien una solució perquè els abonats de la planta inferior –titulars de 92 places per un termini de 75 anys– acabin substituint l’empresa com a concessionaris, conjuntament amb el consistori.

Per Albó, el traspàs de la concessió és ara mateix l’única garantia que algú assumeixi el pagament dels serveis bàsics, la conservació de l’equipament i el tribut de l’IBI, i l’Ajuntament negociarà la transició, si hi ha impagaments, descomptant els deutes de la suma que anualment han d’abonar a l’empresa durant els pròxims anys.

En paral·lel, Albó diu que estudien mesures perquè els abonats del segon soterrani puguin entrar amb més facilitat evitant el trànsit de rotació. En concret, es planteja delimitar un carril addicional d’ús exclusiu per als propietaris de places.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.