La tercera subhasta de tres finques dels Anlló rebaixa en un 46,5% el preu de sortida

La tercera subhasta de tres finques dels Anlló rebaixa en un 46,5% el preu de sortida

Segons Informa Diari De Girona La Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha convocat per al pròxim 25 d’abril una subhasta de 48 lots immobiliaris procedents d’herències intestades. Entre aquests lots, la venda dels quals començarà a les onze del matí a la sala d’actes de la citada Direcció General, n’hi ha tres de l’herència dels germans Anlló de la localitat de Sant Feliu de Guíxols. Són els lots 36, 37 i 38, que corresponen, respectivament, a la fina número 30 del carrer Mossèn Jacint Verdaguer; a un apartament del bloc número 14 del passeig dels Guíxols; i la casa número 22 del carrer de Sant Martirià. Aquesta serà la tercera ocasió en què se subhasten aquestes tres finques, després que en les dues anteriors quedessin desertes, com dues finques més que subhastaran en una altra ocasió. La nota més significant d’aquesta tercera venda és el preu de sortida de les tres finques, que ha patit un descens significatiu respecte de la primera.

El preu de sortida conjunt de les tres finques en la primera subhasta, celebrada el 13 de desembre de l’any 2011, era d’1.389.931 euros; mentre que en la que tindrà lloc el pròxim 25 d’abril, aquest import ha baixat als 743.101,69. En percentatge, aquest descens representa el 46,5%. La segona subhasta dels béns Anlló fou el 22 de maig de 2012. En aquella ocasió, i d’acord amb el que preveu la normativa, es va efectuar una rebaixa del 20% sobre el preu inicial de licitació de la primera.

En aquesta ocasió, la rebaixa del preu de sortida de les tres finques respon a la taxació que va encarregar la Generalitat, cosa que ha suposat adequar el preu als del mercat actual, de manera que inevitablement l’import ha patit una davallada dràstica.

La primera subhasta en què van prendre part les finques no hoteleres dels Anlló (el conjunt de l’herència intestada la gestiona la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat) fou a finals del 2011 i n’hi havia nou: quatre cases, un apartament i quatre aparcaments. En aquella venda, es van vendre dues places d’aparcament per un valor de 23.005 i 15.001 euros. Una de les places d’aparcament està en un immoble del carrer de Sant Ramon i tenia un preu de sortida de 22.602 euros. La segona està sita al carrer de la Creu i el preu de sortida en la subhasta era de 14.634 euros. D’aquesta manera, set de les nou propietats no hoteleres van quedar desertes.

En la segona subhasta, amb la rebaixa aplicada del 20%, es va vendre únicament un altre aparcament, del carrer Lluna, per un import de 13.303 euros, sobre un preu de sortida en aquella ocasió de 13.296,80 euros. Quedaven així sis propietats de l’herència dels Anlló. Una xifra que s’ha rebaixat darrerament amb la venda del darrer dels quatre aparcaments, per 16.000 euros. Una venda que s’ha fet de forma directa després de rebre tres ofertes de compra.

Ara, a l’abril, se subhastaran les tres finques ja citades i en quedaran un parell més: dues cases, una a la Rambla del Portalet número 5 i, l’altra, al carrer de la Creu, 56.

La intenció del govern municipal, segons va manifestar abans de la primera subhasta el vicealcalde i delegat de l’herència Pere Albó, és que els diners que sortin de la venda d’aquest patrimoni es destinin al Thyssen i l’asil Surís.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.