Sant Feliu vol 0,85 milions del PUOSC per fer nou obres

Sant Feliu vol 0,85 milions del PUOSC per fer nou obres

Segons Informa El Punt Avui El govern de Sant Feliu de Guíxols aprovarà al ple de dijous el llistat d’obres i projectes que presentarà a la nova convocatòria del pla d’obres i serveis (PUOSC) 2013-2016. La regidora d’Hisenda i Disciplina Urbanística, Dolors Ligero, avança que la primera actuació que han situat al calendari, amb vista a aquest any, és la reurbanització de voreres i parterres en diversos punts del barri del Sot dels Canyers.

El projecte preveu, a més, la creació de 30 places d’aparcament noves entre aquesta zona i la resta del sector de Vilartagues. Ligero subratlla el fet que es tracta d’una àrea en què sovint hi ha dèficit per l’escassetat de garatges soterranis. A banda, s’aprofitarà per reorganitzar l’emplaçament dels contenidors i crear més aparcament. El pressupost de les obres és de 218.922 euros, i un 42% l’aportarien la Generalitat i la Diputació.

En total, la inversió prevista pel govern ganxó per als pròxims quatre exercicis supera els 2 milions d’euros, 850.000 dels quals els aporten les altres administracions. Ja amb vista al 2014, les prioritats seran eminentment viàries. La reivindicada reurbanització del carrer Girona –uns 250.000 euros–, l’ampliació dels espais de vianants entre la rotonda del Monestir i l’avinguda Juli Garreta –228.000 euros– o l’eixamplament de la vorera del carrer Colom, on la regidora avança que suprimiran els parterres per augmentar la seguretat del pas de vianants entre el passeig dels Guíxols i la zona portuària del Nàutic i el Tinglado. També planegen arranjar el giratori d’intersecció entre la rambla Generalitat i el tram inicial del carrer Gravina, pendent de reformar des que fa un any canalitza el tram final de la via verda fins al port.

Per al següent any de la convocatòria restaran altres obres com ara un seguit de reformes en els sistemes de seguretat i les instal·lacions elèctriques del teatre municipal a més de la renovació de la gespa artificial del camp municipal de Mascanada, una actuació que Ligero també justifica pel centenari de la fundació del Guíxols i que si no s’aprovés dins del llistat del PUOSC, s’intentaria assumir exclusivament amb els recursos municipals.

Pendents del repartiment

Finalment, l’any 2016, el consistori guixolenc emprendria les dues obres més costoses: un nou giratori a la transitada cruïlla de la carretera de Girona i la rambla Joan Bordàs –un anhel perquè és un dels punts en què es registren més accidents entre vehicles– i la reforma del carrer Maragall –amb una inversió estimada de 523.000 euros per dignificar una altra de les vies del nucli antic que té les voreres en pitjor estat.

Tot i que el llistat sigui aprovat pel ple, la regidora d’Hisenda recorda que algun d’aquests projectes podria quedar descartat o bé que sigui objecte d’alteracions en el calendari, ja que això anirà en funció de la priorització que estableixi el Departament de Governació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.