Proposen una sanció de 50.000 euros al Club Nàutic de Sant Feliu

Proposen una sanció de 50.000 euros al Club Nàutic de Sant Feliu

Segons Informa Diari De Girona L’instructor de l’expedient sancionador obert al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols per l’excés d’edificabilitat en la seva seu social ha proposat a l’Ajuntament ganxó sancionar-lo amb 50.000 euros per una falta “molt greu”. La regidora de Disciplina Urbanística, Dolors Ligero (CiU), ha explicat que el ple de la setmana que ve ha de votar si està d’acord o no amb la sanció. En tot cas, també ha precisat que la legislació preveu una reducció de la sanció de fins el 80% en funció de les mesures que prengui el Club Nàutic per fer desaparèixer l’excés d’edificabilitat (comptabilitzat amb 506 metres quadrats) i es restauri la realitat física alterada, és a dir, que la planta intermitja que va aparèixer durant les obres (i que no constava al projecte executiu) es converteixi en el forjat sanitari que deia el projecte.
De fet, el Club Nàutic ja ha actuat i aquesta setmana ha tapiat les finestres i la porta d’aquest espai, que en alguna ocasió s’havia utilitzat com a sala polivalent.
L’Ajuntament ganxó va obrir un nou expedient de restauració de la realitat física alterada al Club i un de sancionador, l’instructor dels quals és extern, concretament, un advocat de l’Ajuntament de Blanes, segons va informar el govern ganxó (CiU i PSC) l’octubre de l’any passat. De moment, com ha comentat Ligero, l’expedient de reposició de la realitat física alterada (és a dir, que l’edifici s’adeqüi al projecte constructiu) no està tancat.
Sí que està a punt d’estar-ho el sancionador, pel qual l’instructor ja s’ha pronunciat, a l’espera del que digui el ple del pròxim dijous. sobre la sanció de 50.000 euros. La regidora de Disciplina Urbanística ha explicat que l’instructor ha detectat dos faltes: una de “greu” perquè la planta intermitja es va destinar a un ús diferent del que es preveia com a forjat sanitari; i una altra de “molt greu” perquè l’excés d’edificabilitat de l’edifici supera en un 30% els metres quadrats previstos en el projecte executiu (el projecte pel qual es va concedir la llicència d’obres preveia 844 metres quadrats de construcció, però en van resultar 1.350, és a dir, 506 de més).
Així, ha relatat Dolors Ligero, davant de dues faltes es té en consideració la més greu (l’excés d’edificabilitat). Per justificar l’import de 50.000 euros de sanció, l’instructor l’argumenta perquè el volum de l’edifici no ha variat, és a dir, ni és més ample ni alt que el del projecte. Si aquest hagués estat el cas, la multa podria haver estat més alta.
El Club Nàutic ja ha rebut notificació d’aquesta resolució, ha informat la regidora. Ara, és l’entitat la que ha de comunicar a l’Ajuntament les mesures que ha pres (tapiar les finestres i l’accés a la planta intermitja) i, aleshores, els tècnics municipals ho inspeccionaran i, d’acord amb el nivell de restauració de la realitat alterada que hi trobin, se’ls podrà aplicar una major o menor rebaixa de la sanció econòmica, que pot arribar fins a un 80%.
Aquesta planta intermèdia va ser declarada “il·legalitzable” pels serveis tècnics municipals i la seva aparició, segons ha explicat l’alcalde i antic president del Club, Joan Alfons Albó (CiU), respon a un error en les cates geològiques. Segons va comentar Albó (que va accedir al càrrec de president del Club quan ja s’havia inaugurat l’edifici), les cates van determinar que on s’aixecava la nova seu social hi havia roca però, a l’hora de fer l’obra, van trobar-se que el sòl era de runa, una superfície poc consistent que es va haber de buidar fins trobar la roca. En aquest procés, va aparèixer la planta intermèdia i 506 metres quadrats de més. Albó també va precisar que la sala d’aquesta planta havia acollit una exposició, alguna assemblea i un curs, però que la major part del temps ha estat tancada i sense cap ús per la seva situació irregular.

Crítica a Tots per Sant Feliu
Ligero també ha volgut contestar al grup municipal de Tots per Sant Feliu, a l’oposició a l’Ajuntament, per les crítiques que ha fet a la gestió del govern en aquest cas. Així, TSF ha parlat de presumpte falsedat documental, prevaricació i tràfic d’influències. La regidora de CiU ha assegurat que l’actual govern va mirar “de seguida” com estava aquest tema i que ha estat aquest govern el que ha obert l’expedient sancionador. Així, ha recordat que Tots per Sant Feliu, durant l’anterior mandat, va ostentar la regidoria de Disciplina Urbanística i no va obrir cap expedient sancionador. “Van tenir temps per actuar i no van obrir cap expedient sancionador; i després s’han queixat perquè ho acceleréssim”, ha recriminat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.