Platja d’Aro planifica un nou port amb 350 amarratges i 400 habitatges

Platja d’Aro planifica un nou port amb 350 amarratges i 400 habitatges
Vista del Port d'Aro de Platja d'Aro
Vista del Port d'Aro de Platja d'Aro

L’ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat inicialment el Pla Parcial Urbanístic SUD 3-Ampliació Port d’Aro. El projecte es desenvolupa a continuació del port actual fins al riu Ridaura al nord, la Platja Gran a llevant i l’Avinguda de S’Agaró a ponent, aconseguint una superfície de 130.000 m ¿. Preveu la construcció d’un port esportiu connectat al ja existent, amb 350 amarratges, la preservació de l’actual pineda de primera línia de mar, passarel vianants per creuar el riu, un passeig fluvial paral · lel al riu i zones d’habitatges, equipaments, parcs i jardins urbans, i 600 places d’aparcament.

L’ajuntament rebrà com cessió una parcel · la de 5.400 m ¿amb façana a l’avinguda de s’Agaró, principal eix comercial del municipi, a més del conjunt d’espais lliures i zones verdes. També es preveu 11.700 m ¿per a habitatges de protecció oficial fora del sector, però només a 350 metres, a la zona de la Bòbila. Amb aquesta aprovació s’inicia un període d’informació pública en el qual la ciutadania pot examinar el document i participar aportant totes aquelles idees que puguin millorar-lo.

Des de la regidoria de d’Urbanisme, Medi Natural i Projectes Estratègics de l’ajuntament es valora aquesta actuació, afavorida per l’impuls que ha suposat l’aprovació del nou POUM del municipi, com una acció que pot generar, d’una banda, ocupació i activitat en el municipi, i de l’altra, una oportunitat de dinamització econòmica i turística. El desenvolupament d’aquest pla parcial també s’entén des del consistori com una aposta de qualitat, de futur, de confiança en les possibilitats i potencialitats del municipi com a destinació turística, econòmic i residencial, en un moment de molts dubtes a nivell econòmic general, i en el sector urbanístic i immobiliari en particular, de la mateixa manera que ho fa el Pla Parcial Oest de Sant Pol en una altra zona del municipi.

Aquest nou pla parcial s’articula a l’entorn de 130.000 m ¿distribuïts de la següent manera: zona d’aprofitament privat (37.304 m ¿), sistema viari (10.785 m ¿), passeig marítim (2.200 m ¿), passeig fluvial (4.228 m ¿), parcs i jardins urbans (19.565 m ¿), equipaments (5414 m ¿), zona hidrològica (8773 m ¿) i marina (41.731 m ¿). En relació als 57.070 m ¿de sostre, 46.800 m són per a 400 unitats d’habitatge (amb el 15% d’habitatges de protecció oficial inclosos), 6.760 m ¿d’ús hoteler, i 3.510 m ¿d’ús comercial. Del conjunt de 600 places d’aparcament (més enllà de les vinculades a l’ús d’habitatge), 400 es concentren en una parcel · la pròxima a l’avinguda de S’Agaró.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.