Incentius perquè obrin negocis al Puig de Sant Feliu

Incentius perquè obrin negocis al Puig de Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui Els propietaris de locals comercials buits del barri guixolenc del Puig i l’Eixample de Llevant –que ha patit una forta regressió comercial en els darrers anys– i els possibles emprenedors de negocis que tinguin interès a ubicar-se al sector disposaran d’un seguit d’ajuts i incentius de fins al 50% del cost de les obres de posada en marxa del negoci.

L’alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, i el president de la cambra de comerç local, Joan Puig, acaben de signar un conveni per unir esforços perquè tot el barri recuperi progressivament teixit econòmic i comercial.

Estudi i mediació

Com que el barri s’ubica en una segona línia, rere la ciutat històrica ran de mar, i fa temps que hi predominen molts baixos comercials desocupats o tancats, molts trams dels carrers ofereixen una imatge deteriorada. A més de les obres físiques per reurbanitzar alguns d’aquests vials, el pla de barris que es va aprovar el 2009 preveu accions socioeconòmiques complementàries. D’acord amb aquest el conveni, l’Ajuntament aportarà a la cambra 9.000 euros per promoure dues vies d’actuació: l’elaboració d’una base de dades de local buits i un projecte de mediació per trobar les condicions comunes que facin avantatjosa la implantació de nous negocis al sector.

El conveni serà vigent durant els pròxims sis mesos i la cambra s’ha proposat dedicar el primer trimestre a completar un llistat exhaustiu amb tots els locals buits o susceptibles de tenir-hi una activitat econòmica. Entre altres aspectes, la base de dades contindrà elements com ara la identificació de la finca i el propietari, la superfície, l’estat de conservació del terra, el sostre, les parets i els tancaments exteriors, l’existència de serveis com ara la climatització, si està en venda o en lloguer i la seva potencialitat econòmica. Un dels objectius cabdals és conèixer si els propietaris s’avindrien a acordar condicions comunes a tot el sector que puguin fer possible l’arribada d’emprenedors.

Un cop acabada la base de dades, la cambra buscarà complicitats amb els propietaris per arribar a condicions comunes prou engrescadores per als possibles emprenedors –tant guixolencs com de fora del municipi. Així mateix, tenen previstes altres accions de mediació entre els administradors de finques i les entitats bancàries, per obrir línies de crèdit i finançament que facilitin la implantació dels negocis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.