Els municipis de la Costa Brava passaran l’estiu pendents de la línia elèctrica i els boscos

Els municipis de la Costa Brava passaran l’estiu pendents de la línia elèctrica i els boscos

Ja han passat quatre mesos del temporal de neu i vent que el passat 8 de març va assotar Catalunya i especialment les comarques de Girona. Alguns dels municipis més afectats, tant per la falta de subministrament elèctric com per les destrosses en els boscos, van ser els de la Costa Brava. A punt de començar el més intens de la temporada turística, la incertesa de què passarà, és el que més preocupa a aquestes localitats.

A Sant Feliu de Guíxols, per exemple, el seu alcalde, Carles Motas, va reconèixer, en declaracions a Europa Press, que a nivell de xarxa continua sent “tot precari” i que realment estan espantats per com respondrà el cablejat i les torres quan arribi el gruix de turista i gent de les segones residències.

“Aquesta temporada turística és de les més necessàries per salvar un hivern molt dur tant en comerços com en restauració”, va admetre Motas, i per això espera que no els falli el subministrament de llum. “No sé si és por o prudència perquè ho vam passar molt malament, però desconec si la xarxa està preparada”, va manifestar. Per si de cas, encara tenen generadors guardats en alguns punts de la ciutat.

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols sí que va admetre, en canvi, que les comunicacions amb Endesa havien millorat substancialment des que va passar després del temporal. Un fet que també va reconèixer, a Europa Press, el tècnic de Medi Ambient del consistori de Santa Cristina d’Aro, Jordi Taberner. “Ara ho fan millor”, va comentar, encara que el municipi encara pateix alguns talls de llum, puntuals, previ avís de la companyia.

Taberner, en canvi, va mostrar la seva preocupació per l’estat dels boscos. “El problema més greu són les restes vegetals que encara queden en urbanitzacions i carrers”, va lamentar. A Santa Cristina d’Aro, nou persones continuaran treballant tot l’estiu en la neteja dels boscos.

A Sant Feliu, seran dos brigades – vint persones en total – les que durant quatre mesos més seguiran retirant les branques que hagin quedat en l’interior dels boscos del municipi.

Un altre dels principals municipis afectats va ser Palamós. La seva alcaldessa, Teresa Ferrés, va valorar positivament la implicació de la Generalitat, el departament de Medi Ambient del consistori i els voluntaris, en la neteja dels boscos de Castell i Bell-lloc. Ferrés va mostrar la seva preocupació per la zona de les Gavarres ja que hi haurà a ella i durant tot l’estiu un alt risc d’incendi. “És un punt de preocupació, per això no dubtarem ni un moment en tancar Cala Estreta si és necessari”, va assegurar.

A nivell de subministrament elèctric l’alcaldessa de Palamós espera no tenir problemes aquest estiu ja que la companyia, va dir, ha fet un bon seguiment de la situació.  (EUROPA PRESS)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.